Skocz do zawartości

[pedały platformy] pomoc w wyborze - do 200zł

grzesiowu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prośba o wsparcie przy wyborze platform.

Dla osoby 80+ kg do jazdy nie tylko po mieście ale i po pagórach (również pod górę).

Lożyska maszynowe, wymienne piny.

Pedały będą przerzucane między dwoma rowerami więc dobrze było żeby solidne gwinty miały.

Lekkie ale bez bicia się o 10 czy 20g.

Kolor raczej czarny ... różowy kategorycznie wykluczam.

witajcie

Znalazłem kilka interesujących ale nie wiem które wybrać ... może pomożecie towarzysze?

VP VP-59

HT AN26SS

HT AN30A

HT AE02 (fajne ale raczej za drogie dla mnie)

NS Aerial

WELLGO B064 (raczej za masywne dla mnie)

Co do wymiennych pinów to się zastanawiam czy to jest jakoś znormalizowane czy każdy producent ma swoje unikalne i 2 lata po zakupie pedałów pasujących pinów nie będzie już na rynku. Tak w ogóle to ile taki pin kosztuje ... 2 zł za sztukę czy 10 lub 15

pozdrawiam | dziękuję

Napisano

Cześć, też stałem przed wyborem platform tylko, że max miałem do wydanie 150zł i stwierdziłem, że najlepszym wyborem jakoś/cena/waga były VP-59. Jeżdżę na nich już dość i mogę powiedzieć z pewnością, że nie żałuję ani grosza (139zł). Jest to najlżejsza platforma na jakiej jeździłem. Minusem są piny, nie są zbytnio ostre jednak w momencie gdy but ma miękką podeszwę trzyma się dobre przy czym jej nie niszczysz. Jest to też plus w momencie gdy noga Ci spadnie z pedała Twój piszczel nie ucierpi aż tak. Sam ważę 82kg i jeżdżę na zmianę pomiędzy miastem a górami i spisują się według mnie idealnie.

Plusy:

- wymienne piny

- waga

Minusy:

- "tępe" piny

Pozdrawiam

Napisano

A dlaczego koniecznie chcesz maszynowe łożyska? Kulki są lżejsze no i można kasować luz.

Ja mam aerial http://allegro.pl/pe...2480496602.html i jestem zadowolony, kosztowały 95 zeta, jest również wersja na maszynach - cięższa i droższa. Piny wymienne, nie za ciężkie, pełny wybór kolorów (weź czerwone są szybsze:), ale w sumie czarne mocniejsze:)

Co do pinów to są zwykłe śruby dociskowe http://allegro.pl/li...Bruba+dociskowa Musisz tylko dobrać jaką chcesz wysokość i rozmiar gwintu, bodajże M4. Niektóre piny są stoczone na tej wysokości, z której wystają z geja. Podobno lepiej wtedy trzymają i nie niszczą tak laczków. Można w domu za pomocą wiertarki i pilnika uzyskać takie zatoczenie, może nie tak profi ale spełni swoje zadanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...