rybak16 Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Witam. Otóż miałem mały problem z rowerem i byłem zmuszony do podłożenia nakładek przy tylnik kole by zwiekszyć odległość między ramą a zębatkami od wolnobiegu. Niestety po tym zabiegu zauważyłem że rama nie opiera się na ośce a jedynie na srobie którz jest tam zaciśnięta :/ czy to może doprowadzić do problemów?
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Napisano 13 Lipca 2012 No może bo koło nie jest w pełni osadzone, a czemu musiałaś dawać podkładki ?
rybak16 Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 Dlatego, że na najwyższej przerzutce z tyłu łancuch ocierał o rame. Jest o tym inny temat. Ale skoro może coś sie stać to zdjąłem te podkładki. Wole nie ryzykować Może kiedyś będę się na tyle znał że presune troche ośke i dokręce mniejsze śruby by przesunąć lekko koło
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Napisano 13 Lipca 2012 Zawsze możesz zamiast zacisku założyć pełną oś na nakrętki jej na pewno ci nie zabraknie i dasz tyle podkładek ile trzeba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.