SztosDzik Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam, miał ktoś doczynienia z tym amortyzatorem? Ja od dziś jeżdżę na nim i jestem bardzo zadowolony, Jest ktoś kto pojeździł na nim dłużej i powie jak się sprawuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ja jestem nieszczęśliwym posiadaczem tego g*wna bo amortywzatorem to bym tego nie nazwał. Moja dobra rada sprzedaj go teraz jako praktycznie nowy i będziesz miał część kasy na nowy. Mój egzemplarz złapał luzy po 5 miesiącach. Regulacja praktyczznie zerowa. A jeszcze zalerzy jak zamierzasz go eksplatować. Miasto? Góry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 O XCMie przelano juz MB tekstu ... Wystarczy użyć szukajki. Pozdro TapaTalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SztosDzik Napisano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Póki co miasto i różne dróżki polne za miastem, troche po lasach, więc widzę że musze po woli rozglądać się za nowym amorem. Ma ktoś może jakieś propozycje dobrych i w miare dobrych amortyzatorów pod tarczówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 XCMa również używam, ale ciężko to nazwać amortyzatorem bo to po prostu atrapa. Nie mam funduszy na nowy więc niestety muszę się męczyć. Zainteresuj się np Epiconem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Ja używam XCT V3 i po zalaniu olejem i wyjęciu elastomera narzekać nie mogę . Działa o wiele płynniej niż przed tym zabiegu. na pewno jest to lepsze od Zomma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Haaahah wiadomo, ze między XCM a zoomem to jest kolosalna różnica, ale właściwie to zastanawiam się po co oni w ogóle wypuścili na rynek XCM-a. Ja mam go już rok i nie planuje wymiany na epicona tylko zbieram na rebe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Ma ktoś może jakieś propozycje dobrych i w miare dobrych amortyzatorów pod tarczówki? A konkretni jaki budżet ? Jak ma być w miarę tanio i w miarę dobrze to bierz wspomnianego wcześniej Epicona, trochę gorzej to Raidon, trochę lepiej Recon, bardzo tanio Spinner SW7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SztosDzik Napisano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 A konkretni jaki budżet ? Jak ma być w miarę tanio i w miarę dobrze to bierz wspomnianego wcześniej Epicona, trochę gorzej to Raidon, trochę lepiej Recon, bardzo tanio Spinner SW7 no budżet tak okolo 800 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Nowego Recona ( http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-recon-gold-tk-czarny-1655g-i2451935440.html )spokojnie dostaniesz, trochę taniej to Epicon ( tu masz ich porównanie http://www.forumrowerowe.org/topic/116174-amortyzator-epicon-vs-recon-120mm/ , więc sam wybierz czy warto dopłacać do Recona ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.