Skocz do zawartości
  • 0

[rower] Kands 1300

WEDLOS

Pytanie

Witam.

Po długich tygodniach rozważań i dziesiątkach przeczytanych tematów podjąłem decyzję ,że kupuję kandsa 1300 ; )

Jeździ się przyzwoicie, ale już po 40 km coś zaczęło mi strzelać przy biegu "2, "6 dźwięk jakby mi linka od przerzutek haratała o łańcuch ale linki są OK.

Jakieś pomysły co to może być ??

Tutaj specyfikacja:

kandspng_rsxaawn.png

Czy na tej ramie można zbudować w miarę lekki osprzęt ?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

super lekkiego roweru to Ty na tym nie złożysz :)

Opisz dokładniej jaki masz problem z rowerem co Ci chrobocze tam to postaram Ci się pomóc :)

: ) Okazało się ,że problem był z przerzutkami ale sobie poradziłem tylko teraz jest taka sytuacja ,że jak wrzucam najwyższy bieg na korbie (3) , to ramie przerzutki nachodzi mi na korbe (na tę obręcz) i się ociera. Srubki regulujące przerzutke (H, L) są dobrze ustawione więc problem w czym innym musi tkwić.. jakieś pomysły ?

: ) Okazało się ,że problem był z przerzutkami ale sobie poradziłem tylko teraz jest taka sytuacja ,że jak wrzucam najwyższy bieg na korbie (3) , to ramie przerzutki nachodzi mi na korbe (na tę obręcz) i się ociera. Srubki regulujące przerzutke (H, L) są dobrze ustawione więc problem w czym innym musi tkwić.. jakieś pomysły ?

przerzutka ociera Ci o blat korby zębatkę ?

przerzutka ociera Ci o blat korby zębatkę ?

No, ramie przerzutki( zewnętrzne ) za które odpowiada śrubka H lub L nie pamiętam, nachodzi na korbę i trze , w zasadzie w jeździe nie jest to mocno wyczuwalne bo na 3 to już pędzę ale coś tam wytraca prędkości przez to ;/

No, ramie przerzutki( zewnętrzne ) za które odpowiada śrubka H lub L nie pamiętam, nachodzi na korbę i trze , w zasadzie w jeździe nie jest to mocno wyczuwalne bo na 3 to już pędzę ale coś tam wytraca prędkości przez to ;/

hmm myślę iż przerzutka ociera Ci o łańcuch ale jak możesz zrób foto będę wdzięczny i postaram się pomóc :)

Przednia przerzutka - ocieranie można korygować śrubą baryłkową przy manetce.

Odkręć ją jeżeli łańcuch ociera o zewnętrzną cześć prowadnicy (np. gdy masz wrzucony przód 2, a tył 7lub8).

Przykręć jeżeli na 3 biegu z przodu wyjeżdża tak, że aż dotyka obudowy korby.

Ważne aby ramię prowadnicy było 1-3mm nad zębatką na 3 biegu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...