Skocz do zawartości

[spodenki] damskie z wkładką - prośba o radę

nosugar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałabym poprosić o radę dziewczyny (tudzież panów - to nie jest żadna dyskryminacja, nie nie :) ) o wkładkę w spodenkach. Przy okazji ostrzec przed wciskaniem kitu na allegro i zapytać co czynić mam, bom w totalnej rozpaczy.

Po godzinach kopania w necie znalazłam sobie pewną atrakcyjną ofertę spodenek. 4F Thermodry, wkładka coolmax profilowana (to ostatnie wynika ze zdjęcia w ofercie). Dzisiaj otrzymuję paczkę i cóż - zonk. Wkładka okazuje się być zwykłą wkładką coolmax. Zaczynam wymieniać korespondencję ze sklepem (niemałym swoja drogą), którego właściciel próbuje mi najpierw wmówić, że to te same, tylko kolor wkładki inny, później że są wysokiej jakości, a ostatecznie - po przedstawieniu namacalnego dowodu w postaci zdjęcia - wciska tekst, że są nawet lepsze bo mają napis coolmax. Krew mnie zalewa, ponieważ są to drugie spodenki, które próbuję kupić i ciągle jest coś nie tak.

Rzeczone gatki w ofercie i w realu:

spodenkif.jpg

Moje pytanie: czy ktoś (najlepiej jakaś pani, ale niekoniecznie) jest mi w stanie powiedzieć, czy ostatecznie ta wkładka (a w zasadzie tylna część ciała w połączeniu z nią) sprawdzi się na dziennych 40-50 km trasach - częściowo wertepach, czy mam je odesłać i poszukać czegoś innego?

Powiem, że zakup spodenek damskich nie jest prosty - albo brak rozmiarów, w sklepach sportowych pustki (żeby chociaż przymierzyć!), albo ceny są dla mnie odrobinę zaporowe. Rozpisałam się, ale proszę mi wierzyć - jestem po prostu zdenerwowana i zmęczona poszukiwaniami. A za tydzień czeka mnie dłuższa wyprawa...

Dzięki z góry - pozdrawiam.

zdaję sobie sprawę, że to co zamieszczam nie jest tanie, lecz przerobiłem sporo par spodenek i produkty Shimano/Pearl Izumi są wg mnie bezkonkurencyjne. obecnie używam spodenki XTR 2011 z czterowarstwową wkładką i są doskonałe. kobieta, z którą jeżdżę ma identyczne zdanie na ten temat.

Spodenki damskie krótkie na szelkach Shimano Performance Lady XS - bikestacja.pl

Shimano tak profiluje damskie wkładki, że uwzględnia Waszą dziwną budowę ;-) . ponadto, szelki są tak zaprojektowane, że nie obcierają piersi - mają odpowiednie wycięcia.

Shimano tak profiluje damskie wkładki, że uwzględnia Waszą dziwną budowę ;-)

nie powiem, że się nie uśmiałam czytając ten fragment :laugh:

a teraz do autorki: nosugar, czy nie możesz skorzystać z prawa zwrotu tych gatek na ich koszt? (produkt jest niezgodny z opisem). Druga sprawa, że ta wkładka kremowa ze zdjęcia do 40-50km się spokojnie powinna nadać. Co do tej drugiej (czarnej) wkładki, mam podobną (może nie taką samą ale podobną) i to co jest profilowane bardzo szybko się wyprofilowało ale na płasko, że to tak ujmę ;)

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi. Spodenki zostawiłam. Stwierdziłam - co z resztą potwierdziła iza121 - że na obecne wycieczki mogą dać radę. I tak czeka mnie zakup spodenek z profilowaną wkładką, więc wezmę pod uwagę te, które meszrum zasugerował. Faktycznie są zacne :)

Sprawę ze sprzedawcą udało mi się zamknąć. Ze skutkiem pozytywnym - zaproponował zwrot wszelkich kosztów gdybym chciała spodenki oddać, poprosiłam go również o wstawienie poprawnych zdjęć do kolejnych aukcji, co też uczynił, Ale musiałam postawić sprawę bardzo jasno i dać do zrozumienia, że to co zrobił nie jest zgodne z regulaminem.

Za tydzień opiszę jak w tych się śmiga.

Dzięki jeszcze raz.

Ja dotąd jeździłam w spodenkach Brubecka, ale mi ktoś zakosił na polu namiotowym. I w zeszłym tygodniu miałam ten sam problem z kupnem, bo nie ma, przynajmniej w moim mieście za dużo spodenek na rower w wersji damskiej. Bardzo mały wybór. I już miałam kupić w necie na czuja i przypadkiem trafiłam na sklep, gdzie mogłam marudzić godzinę. Fajnie, bo dziewczyna - właścicielka też zapalona rowerzystka, wie o co chodzi. Nawiasem, nie spotkałam tak wyposażonego sklepu w ubrania na każdą okazję na rowerze i w każdym kolorze. Do rzeczy, po przymierzeniu najbardziej spasowały mi dwie pary, z czego na razie na wszelki wypadek wzięłam droższą.

http://sporto.com.pl/pl/p/BBB-BIB-SHORTS-Spodenki-rowerowe-damskie-/637

http://sporto.com.pl/pl/p/KLIMATEX-D311-Spodenki-damskie-rowerowe/749

Przejechałam w nich już 300 km, są wygodniejsze niż poprzednie. Ale tamte były już wyjechane i może jak te

Co do tej drugiej (czarnej) wkładki, mam podobną (może nie taką samą ale podobną) i to co jest profilowane bardzo szybko się wyprofilowało ale na płasko, że to tak ujmę ;)

się po prostu już "wyprofilowały".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...