Mod Team Maniak Napisano 12 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów ma doświadczenia z łączeniem klamek hamulcowych od v-ek z zaciskami od canti? Raz robiłem znajomemu takie połączenie - działało ok ale nie miałem okazji szczegółowo sprawdzić jaka jest kultura pracy i skuteczność hamowania tego połączenia. Chciałbym do ramion canti stx w pięknej anodzie a'la xtr, które współpracują z klamkomanetkami stx 7s, chciałbym założyć klamkomanetki pod 9s, obecnie bardzo trudno o klamki do canti na takim poziomie wykończenia jak miały komponenty z tamtych lat. Obecne części działają ok i w sumie nie mam wielkiego parcia na zmiany, nie wiem czy warto jeśli kultura pracy miałaby ucierpieć, te hamulce w moim mniemaniu działają dużo lepiej od wszystkich v-ek które do tej pory przeszły mi przez ręce choć nie było tego dużo. Z góry dzięki za rady. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Z mixem Canti i v jest tak ze jeżeli klamke z canti zestawimy z ramionami V to musimy je trzymać względnie blisko obreczy jednak siła hamulca wzrośnie, jak sie można domyślić odwrotna konfiguracja przyniesie odwrotny skutek czyli osłabienie hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.