Mlodziutki Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witajcie potrzebuje klamek do hamulców tarczowych mechanicznych, ponieważ mam w planach wymianę napędu i tu moje pytanie jakie klamki będą pasować do hamulców tarczowych mechanicznych ? Chodzi mi o to czy klamki np v brake będą pasować do mechanicznych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Będą, jeżeli kupisz hamulec avida bb5/7 to najlepiej tez klamkę avida ale z innymi tez będzie działa tylko już nie na 100% swoich możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 No ja mam te hamule tektro to pomyślę o klamkach tektro dziękuje za odp . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Z tego co mówią tektro to nie hamulce tylko spowalniacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ja też tak uważam no ale co zrobić . Są ważniejsze sprawy niż hamulce, albo pomyślę pierw o hamulach nie wiem już sam ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ciekawy masz światopogląd skoro uważasz sa ważniejsze rzeczy niż sprawne hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ojj źle mnie zrozumiałeś bo moje spowalniacze wystarczą mi na razie (spróbuje je jeszcze wyregulować ) teraz myślę o napędzie i nowym amortyzatorze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Trzeba szukać klamki która ciągnie jak najmniej linki, wtedy siłą uzyskiwana jest największa, jednak jeżlei klamka będzie ciągnęła zbyt mało nie damy rady odpowiednio zblizyć klocków do tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Puklus czy uważasz czy te klamki będą ciągnęły jak najmniej linki ? http://allegro.pl/klamki-hamulcowe-tektro-ts-384-a-komfortowe-193g-i2463341137.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 W cenie ok. 20/25 zł najlepszą propozycją będą klamki Avida FR5. Używałem je przez 2 sezony i gdyby nie zmiana na hamulce hydrauliczne dalej bym je używał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Czy będą nie ma pojęcia natomiast mozna to sobie sprawdzić, jednak prawie każdy mowi ze avid fr sa najlepsza i chyba nie bez powodu tak mówią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 13 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Dobra to se zainwestuje w avidy a z tego powodu ze nie będę na nich długo śmigał bo jakieś 2 miech to będę pewnie zadowolony L) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 to kup podroby Fr5 - DeOne pozatym pewnie masz Tektro IO, ten hamulec jest wg mnie mocniejszy niz bb5 kiedy ogarniesz ustawienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.