Furuss Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam, na sobotę planuje całodzienną wyprawę ( jeżeli można to tak nazwać ) do Puszczy Kampinoskiej. Trasa jaką wybrałem to Dziekanów Leśny Szpital - Brochów. Tutaj pojawiają się pytania. jak, że nie jestem mistrzem kondycji, chciałbym trasę pokonać tylko w jedną stronę. Najbardziej mi pasuej opcja Dziekanów - Brochów i powrót pociągiem, ale moge też z rana pojechać do Brochowa i wrócić na rowerze. Problem jest tylko z dojazdem. Wiem, że z Sochaczewa jeżdza pociągi do warszawy, ale jak pokonać trasę Sochaczew-Brochów? Wiem, że najłatwiej na rowerze, ale wtedy całość wyjdzie mi 80km, a nie wiem czy tyle pokonam. macie jakieś rady albo wskazówki? Czekam na rady Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Rada #1 Najlepiej pojedź z nami, miej dosyć, odpadnij w Roztoce , stamtąd jest świetny powrót autobusem 719 i taksówki też znają to miejsce Rada #2 W ostateczności proponuję jechać jak napisałeś. Zdecydowanie lepiej dla psychiki jest odbyć transport "tam" pociągiem, a rowerem "z powrotem". Będziesz wypoczęty w momencie gdy jest najwięcej nowych rzeczy do zobaczenia(ciekawsza cześć puszczy i z dala od domu), a każdy kilometr realizujesz na luzie ponieważ przybliża Cię do domu. Kilometr kilometrowi nierówny - te ok.13 Sochaczew- Brochów po asfalcie to tyle gdy nic nie goni. Dobrze jest jechać później na północ od Tułowic i wracać z azymutem na Famułki i dalej grzbietem wydmy. Dojechawszy do trasy Leszno_Nowy Dwór rozważyć powrót na południe do Roztoki aby skrócić odcinki asfaltowe i zobaczyć więcej puszczy po wschodniej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Furuss Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Hehe, obawiam się, że z wami to juz bym się pogubił za pierwszym zakretem Planuję jechać dokładnie tak jak prowadzi czerwony szlak, ponieważ nie znam zachodniej części Puszczy i obawiam się, że trzeba mnie będzie ratować jak zjadę z trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Puszcza Kampinoska nie jest wbrew pozorom taka duża. Szlaki są wyraźnie zaznaczone, ścieżki wydeptane. Pewnie, że można na dziko między drzewami i wpakować się po kolana w bajoro, ale to dla szukających wrażeń Wydrukuj sobie albo wykołuj mapę całej puszczy. Z tym nie ma możliwości zaginąć w akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowyrower Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 http://kampinoski-pn.gov.pl/images/mapa_kpn.jpg - mapa Kampinosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.