karuPLnysa Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam! Na wstępie napiszę, że jestem żółtodziobem w sprawach rowerowych. Kupiłem nie cały tydzień temu rower, taka zajawka wiecie . Kolega od którego kupowałem rower poinformował mnie, że amortyzator jest miękki ponieważ lubił tak jeździć (przycinał sprężynę) Na allegro na aukcji napisał, że amortyzator od roweru ma skok 60 mm i tu się pojawia moje pierwsze pytanie - Czy możliwe, że ten amortyzator miał od nowości taki skok? czy po prostu już po modyfikacji tego kolegi taki ma. Z kolei drugie pytanie brzmi tak - Dostanę takie sprężyny (nie przycinane) do mojego amortyzatora i czy dam radę to sam, czy może z kolega, który się trochę zna wymienić te sprężyny? LINK DO AUKCJI roweru : http://allegro.pl/ns-holy-po-modyfikacjach-street-dirt-wawa-i2446911900.html Czekam na odpowiedź, dziękuje bardzo Karol ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 nie możliwe że ten akurat amor miał 60mm od nowości ,miał on 80mm lub 100mm ale prędzej 80 ,poza tym sprężyny ciężko dostać ale trzeba poszukać lub od innnego amora wsadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karuPLnysa Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Czyli masakra? nic się nie stanie jak innej marki sprężynę włożę do tego amorka? i czy ogólnie ludzie sprzedają same sprężyny? AMOREK mi dobija do końca i strasznie ogranicza to moją zajawkę ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 nic sięnie stanie tylko może być twardszy ,sprężyny poszukaj na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karuPLnysa Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Tu właśnie o to chodzi, już tak się przewrażliwiłem na punkcie twardości mojego amorka, że teraz żadna twardość mi nie straszna ; ) @up Mam pytanie, bo tak widzę, że na allegro ludzie sprzedają po jednej sprężynie. W amortyzatorze jest jedna sprężyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 no to pozostaje szukać sprężyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karuPLnysa Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Kolega od którego kupiłem ten rower mówi, że w amorku są 2 sprężyny i oryginalny skok miał 100mm. Mógłby mi ktoś rozwinąć informację na temat tego amorka, żeby wiedział na czym stoję?. Jest tam coś do pompowania? czy jakieś takie rzeczy? Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 to jest amor spręzynowy ,pompować to możesz koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karuPLnysa Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Potrzebuje do tego jakieś oleje?. Czyli w amortyzatorze nie ma nic po za sprężynami tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karuPLnysa Napisano 13 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Odpiszcie mi tylko jeszcze na jedno, w tym amorku mam 2 sprężyny i nic więcej? Bo nie wiem czy rozkręcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.