Skocz do zawartości

[ok 2000 zł] modernizacja Cube AIM / nowy rower za 3000- 3500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zacząłem zbierać klamoty do Swojego Cube Aim 2008 roku.

Zabrnąłem chyba za daleko.

Miał byś nowy amor. Skończyło się na amorze i kołach pod tarcze. Do tego kusi dyna sys więc pełna zamiana napędu + m596 na oba koła.

Nagle zacząłem dostrzegać,że w roweru niewiele zostaje,a to co zostanie to i tak niedługo bym wymienił- gripy, kierownica itp. To co zdejmę z roweru jest takiej klasy że trafi do szafy albo kosza...

Mam 2 warianty- zostaje rama, kierownica, mostek, sztyca i wydaję 2000k na upgrade.

Nie wiem czy nie lepiej sprzedać cały rowek (nie wiem pewnie ok 800zł bym za niego dostał).

Do tego te 2000zł (cześć już części kupiona) i składać nowy rower.

Pewnie nieco przekroczę budżet ale będę miał totalnie nowy rower.

3 droga jest najbardziej problematyczna ale może będzie najlepsza.

Sprzedać po sezonie rower.

Zakupić z wyprzedaży lub lekko używany za ok 3000zł.

W razie potrzeby przełożyć części na te zakupione lub je po prostu sprzedać.

Liczę na rady bardziej ode mnie doświadczonych cyklistów- zapewne wielu z was przechodziło już coś podobnego. Lepiej uczyć się an cudzych błędach niż własnych. wyjdzie pewnie taniej i lepiej ;)

pozdrawiam tomcat

No to zależy co chcesz na tym rowerze robić i czy faktycznie masz potrzebe posiadania lepszego roweru.

Jeśli chodzi o składanie samemu to w tej kwocie podobno jest nie opłacalne.

A jeśli chodzi o modernizacje to akurat z własnego doświadczenia wiem ze to droga zabawa i trzeba wymieniać praktycznie wszystko i ja osobiście nie byłem do konca zadowolony ze zmian a wywałiłem w rower ponad 1200zł.

Według mnie najlepsza opcja to sprzedać to co masz i kupić fabrycznie nowy z gwarancją.

Przynajmniej ja tak zrobiłem. Ponad 3000zł to juz sporo kasy i mozna wyrwać naprawdę fajny sprzęt szczególnie jak sie to planuje od dawna, nie ma cisnienia na zakup w tym momencie. Szczególnie zimą mozna dostać fajne rowery po przecenach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...