sqwara Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Witam wszystkich, bardzo proszę o pomoc otóż od paru dni mam problem z kadencją w moim liczniku Sigma BC2209. Kadencja jak rower stoi na stojaku i czujnikiem kręcę to działa i pokazuje ilość obrotów jednakże gdy tylko wsiądę na mojego rumaka i zacznę jechać kadencja nie działa pokazuje "0". Co ciekawe po powrocie do domu i odczytaniu wartości mojej przejażdżki AVG. kadencji pokazuje od 55 do 77 zależności od dnia. Proszę o pomoc, bo już nie wiem co się dzieje.
redbull1 Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 magnes na korbie nie jest za daleko od czujnika kadencji ?
sqwara Napisano 12 Lipca 2012 Autor Napisano 12 Lipca 2012 Ustawiałem daleko oraz tak blisko że się prawie ocierał, bez różnicy :/
PiotrekMJ Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Może bateria stara do kompletu dorzucona, sprawdź napięcia. W moim komplecie Sigma zapodała baterie, na których licznik rwał się co chwilę.
sqwara Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Napisano 2 Sierpnia 2012 Może bateria stara do kompletu dorzucona, sprawdź napięcia. W moim komplecie Sigma zapodała baterie, na których licznik rwał się co chwilę. Nowa bateria zakupiona, nic nie pomogła
PiotrekMJ Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Prawdopodobnie jak siadasz na rower to zasłaniasz sobą drogę między licznikiem a czujnikiem kadencji, więc fala nie przechodzi. Spróbuj zamontować go może z drugiej strony. Co do baterii to wymień też w liczniku, bo w "kadencjomierzu" już to zrobiłeś. Jak nie pomoże to dzwoń do Sigmy (tzn. sklepu gdzie to kupiłeś), może masz jakiś trefny model, oni zapewne wymienią ci licznik, bo jako nieliczni dbają jeszcze o klientów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.