Skocz do zawartości

[Licznik Sigma BC2209 + kadencja] Problemy z kadencją w liczniku sigma BC2209

sqwara

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, bardzo proszę o pomoc otóż od paru dni mam problem z kadencją w moim liczniku Sigma BC2209. Kadencja jak rower stoi na stojaku i czujnikiem kręcę to działa i pokazuje ilość obrotów jednakże gdy tylko wsiądę na mojego rumaka i zacznę jechać kadencja nie działa pokazuje "0". Co ciekawe po powrocie do domu i odczytaniu wartości mojej przejażdżki AVG. kadencji pokazuje od 55 do 77 zależności od dnia.

Proszę o pomoc, bo już nie wiem co się dzieje.

Napisano

Może bateria stara do kompletu dorzucona, sprawdź napięcia. W moim komplecie Sigma zapodała baterie, na których licznik rwał się co chwilę.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Może bateria stara do kompletu dorzucona, sprawdź napięcia. W moim komplecie Sigma zapodała baterie, na których licznik rwał się co chwilę.

Nowa bateria zakupiona, nic nie pomogła :(

Napisano

Prawdopodobnie jak siadasz na rower to zasłaniasz sobą drogę między licznikiem a czujnikiem kadencji, więc fala nie przechodzi. Spróbuj zamontować go może z drugiej strony. Co do baterii to wymień też w liczniku, bo w "kadencjomierzu" już to zrobiłeś. Jak nie pomoże to dzwoń do Sigmy (tzn. sklepu gdzie to kupiłeś), może masz jakiś trefny model, oni zapewne wymienią ci licznik, bo jako nieliczni dbają jeszcze o klientów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...