Serdelski Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Dzisiaj razem z siostra miałem zrobić fajną trasę, która ostatecznie się nie udała. Ale nie o tym chciałem pisać. Chodzi o to, że zapakowałem sakwę oraz torbę na kierownik. Łączna waga tego bagażu to gdzieś około 5-6 kg. Dodam, że to ja wiozłem bagaż siostry, ponieważ ona nie miała ani swojej sakwy, ani plecaka. Po wyjechaniu z domu było jako tako ok, ale czułem ten ciężar. Gdzieś po 15 km zwyczajnie się zmęczyłem... Dodam, że dzisiaj jechałem pierwszy raz z pełnym bagażem (sakwa + torba na kierownik). Mam pytanie: czy Wy też macie podobną wagę bagażu? Jaka powinna być optymalna waga, żeby było w miarę luźno? Po dzisiejszym dniu zacząłem podziwiać ludzi, którzy ładują całą sakwę, namiot, śpiwór i inne pierdoły. Czy to moje szybkie zmęczenie było spowodowane zbyt ciężkim bagażem czy zwyczajnie brakiem kondycji i nie przyzwyczajeniem się do takich "ładunków"?
mklos1 Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Ja jeżdżę codziennie z sakwą, która sama w sobie waży 2,5kg. Dodatkowo mam 2l wody, trochę narzędzi, zabezpieczenie 1,8kg. Z przodu mam tak 1-1,5kg w mapniku. Żeby przyzwyczaić się do takiego ładunku trzeba trochę czasu...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.