Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.3

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Spodnie wziąłem na szelkach (rozmiar L) po wcześniejszym przymierzeniu mniejszego rozmiaru (M) stwierdziłem że są dla mnie za małe. Uwierały mnie te szelki, z racji tego że jestem dość wysoki (184cm) ale rozmiar który kupiłem juz tak dobrze nie przywiera, może skurczy się w praniu...

Te materiały w użyciu tyko się rozciągają, więc z czasem zrobią się z tego "dresy".

Razorjack- a nie prościej po prostu wymienić w Lidlu? :)

Z tymi kaskami to, jak dla mnie jest tak, ze dużo zależy od osoby.

Widzicie ja mam kask za ~180 zł, 21 w większości sporych otworów wentylacyjnych i przy wyższych temperaturach tez mi się poci łeb. Tylko co z tego- poci mi się również bez kasku. I to chyba bardziej.

Więc bez przesady.

Przy takim porównywaniu kasków, oprócz liczby otworów proponuję zwrócić uwagę też na ich wielkość ;)

A ja jakoś mniemam, że od ilości i wielkości -- zaraz zacznie się licytowanie kto ma większe ;o -- istotniejsza jest jakość. W przypadku takich otworów w kasku będzie to jakiś tam czarodziejski układ, który zasysa powietrze i odpowiednio je ukierunkowuje.

Co do lampki przedniej zdecydowanie lepsze światło niż w moim Longus 700 kandeli/Adder RHL-11W (ta sama lampka tylko nazwa inna) natomiast nie wiem jak długo będą świecić

Porównując longus na pełnej mocy świeci gorzej niż lidlowska przy połowie mocy :woot: . szkoda że nie sprzedają osobno bo bym dwie kupił :icon_cool:

Kupiłem dzisiaj czołówke i rękawiczki. Te drugie zostawiam na zime, na razie jest za ciepło. Natomiast gorąco polecam zakup latarki. Daje naprawde solidny promien swiatla, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. W porównaniu do czołówki mactronica, którą nabyłem w podobnej cenie wypada o niebo lepiej. Nie zamierzam jej uzywac do jazdy i do innych celow sportowych, ale do turystyki i zastosowan kempingowych(oswietlenie w namiocie, nacinanie kiełbasek) bedzie swietna. Jedyne co jest dosyc dziwne to tryb migajacy swiecenia dwoma diodami na czerwono. Pozornie dosyc glupie, ale potrafie sobie wyobrazic sytuacje, w ktorej okaze sie przydatny. Na stoisku latarek bylo pełno, nikt raczej sie nie interesowal, jezeli bede w poblizu kupie nawet na zapas. Bardzo latwo zgubic taka zabawke, szczegolnie na mocno zakrapianej imprezie, wiec cena jest bardzo istotna.

Spodnie, ktore kupilem na poprzedniej imprezie rzeczywiscie mocno sie wyciagaja, a ich dopasowanie nawet nie jest srednie. Koszulki, ktore kupilem kiedys bardzo w porzadku, czego nie mozna powiedziec o kurtce do biegania rowniez wtedy zakupiona. Bardzo mocno sie w niej poce.

Czy widzieliscie u siebie pulsometry z poprzedniej promocji? Co o nich powiecie, pomijajac fakt, ze wystepuje problem z uzywaniem razem z licznikiem?

Jak tam stoi sprawa z okularami? Warto za tą cenę czy to jakieś badziewie?

Ja zakupiłem te okulary, sprawdzają się póki co bardzo dobrze, 2 razy w nich jeździłem po około godzinie. Dobrze trzymają, fajne etui i doskonałe te wymienne oprawki na mgłe lub noc oraz na duże słońce. Ja wziąłem te bez oprawki od dołu. Za tą cenę są rewelacyjne ! Polecam :thumbsup:

Natomiast gorąco polecam zakup latarki. Daje naprawde solidny promien swiatla, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. W porównaniu do czołówki mactronica, którą nabyłem w podobnej cenie wypada o niebo lepiej. Nie zamierzam jej uzywac do jazdy i do innych celow sportowych, ale do turystyki i zastosowan kempingowych(oswietlenie w namiocie, nacinanie kiełbasek) bedzie swietna.

Tak - sprawdza się - mam identyczną kupioną wcześniej i do powyższych celów jest ok. Teraz kupiłem drugą - włożę na stałe do samochodu, często jeżdżę w nocy...

Ja zakupiłem te okulary, sprawdzają się póki co bardzo dobrze, 2 razy w nich jeździłem po około godzinie. Dobrze trzymają, fajne etui i doskonałe te wymienne oprawki na mgłe lub noc oraz na duże słońce. Ja wziąłem te bez oprawki od dołu. Za tą cenę są rewelacyjne ! Polecam :thumbsup:

Mnie z kolei pękły przy wymianie szkieł - z poprzedniej oferty, szkoda, że nie ma bezbarwnych szkieł na noc, etui z jednej strony fajne z drugiej ciężkie i duże - nie lubię takich klamotów w plecaku. BTW - ktoś reklamował pęknięte okulary w Lidlu? - jest sens czy będzie standardowa śpiewka "uszkodzenie mechaniczne"...?

ja mam okularki z Lidla ale kupione jakieś 1,5 roku temu :D do tej pory je mam i dalej używam. Tylko farby trochę zeszło przy końcówkach przy uszach, ale generalnie jestem zadowolony bo kupiłem je za 15 zł. Ale moje nie są takie wypasione bo mają miękkie etui, ściereczkę, sznurek, no i wymienne szkiełka.

Kupiłem czarną koszulkę- mam 175cm i nie jestem patykiem, a musiałem brać m-kę. Do tego rękawy są długie tak naprawdę jak i cała koszulka ;)

Jakieś takie nieforemne te ciuchy

Ja mam 185 cm i też wziąłem M z tego koloru. Leżała idealnie. Przymierzałem L i była stanowczo za duża... zobaczymy ile wytrzyma.

ja mam okularki z Lidla ale kupione jakieś 1,5 roku temu :D do tej pory je mam i dalej używam. Tylko farby trochę zeszło przy końcówkach przy uszach, ale generalnie jestem zadowolony bo kupiłem je za 15 zł. Ale moje nie są takie wypasione bo mają miękkie etui, ściereczkę, sznurek, no i wymienne szkiełka.

Za 15zł ?! to musiała być naprawdę dobra okazja bo teraz stoją po 40złociszy ;)

Apropos tego kasku to nie o to chodzi że w innym się głowa nie bedzie pocić nic. Poci się w każdym i bez kasku też się poci. Jednak zdecydowanie większy przewiew jest przy 20+ otworach niż przy 11. Nie zmienia to faktu że za te pieniądze jest to bardzo przyzwoity kask.

Za to mam jeszcze pytanie o tą czołówkę. Widzę że jedna osoba napisała że dobrze świeci. Kupił Ktoś jeszcze może i może potwierdzić tą opinię?

Za to mam jeszcze pytanie o tą czołówkę. Widzę że jedna osoba napisała że dobrze świeci. Kupił Ktoś jeszcze może i może potwierdzić tą opinię?

Tryby świecenia są trzy - słabszy, mocniejszy i migający czerwony. Świeci dobrze - w sensie zastosowań dla czołówki - oświetlenia drogi pod nogami podczas spaceru, robienia czegoś w zasięgu rąk żeby mieć je wolne, rozbicia namiotu czy czytania w ciemności. Na pewno nie jest to szperacz na większe odległości, raczej się też nie sprawdzi jako oświetlenie drogi przed rowerzystą jakby ktoś tak chciał jej używać, tu lidlowa lampka rowerowa z bieżącej oferty to niebo a ziemia. Zaletą tej czołówki jest również fakt, że jest oszczędna - świeci wiele godzin i ciągle baterie są ok.

Kupiłem w LIDLu zestaw oświetlenia przód+tył i jestem z niego zadowolony. Dodatkowo wziąłem czołówkę żeby doświetlać zakręty ale niestety muszę stwierdzić, że nie spisuje się zbyt dobrze. Jak skieruję światło z czołówki dalej niż powiedzmy 2-3 metry przede mna, na drodze ciemno.

Niepokoi mnie tylko to, że w okularach nie ma przezroczystych szkieł, tylko przyciemniane, fioletowe i te zółte... Które na co są?

Jeśli nie ma przezroczystych, to ze swojej strony raczej to odradzam...

Używam ich chyba jeszcze częściej niż ciemnych - zawsze wtedy gdy jest zachmurzone, wieczorami itd...

Już za 40 parę złotych można kupić w normalnym sklepie dobre okulary, np. B-Skiny Parite z wymiennymi szkłami.

Niepokoi mnie tylko to, że w okularach nie ma przezroczystych szkieł, tylko przyciemniane, fioletowe i te zółte... Które na co są?

Przyciemniane służą do mniejszego natężenia światła, żółte są do jazdy we mgle i do jazdy w czasie zachmurzenia, a te lustrzanki fioletową są na bardzo mocne słońce, bezchmurne dni itp.

A ja kupiłem przedwczoraj o 7 rano popularny zestaw: kask + softshell. A konkretniej 2 kaski na zapas :P Tydzień temu kupiłem niemal identyczny kask Cratoni za 220zł. Na szczęście zauważyłem, że ktoś tu dał cynk o nowej gazetce, i zdążyłem go zwrócić zanim użyłem x) I muszę przyznać, że 3 dziury mniej naprawdę nie są warte 5-krotnie niższej ceny. Poza tymi dziurami, kask wydaje się identyczny. tamten mi leżał idealnie, i ten też. Ten z Lidla może jest trochę gorzej wykończony.

I byłem bardzo zawiedziony, że do okularów nie dają przeźroczystych szkieł. Przeciwsłoneczne już mam z polaryzacją, a zależało mi na czymś do jazdy nocą :(

Kupiłem wczoraj kamizelkę odblaskową za 18 zł. Fajna, bardzo minimalistyczna, cała z siateczki.

Też przy okazji zakupu lampek kupiłem kamizelkę. Niedoceniany dodatek a wręcz niezbędny dla rowerzysty podczas jesienno -zimowych szarówek.

Lampka przednia może nie świeci jak Sigma Pava ale niewiele jej ustępuje mocą światła. Chińszczyzna ale za tak małe pieniądze warto. Ciekawe jak długo utrzymają baterie. Tylna czerwona lampka to porażka - nie tylko, że nie ma światła mrugającego ale także pokrywa baterii ledwo się trzyma po złożeniu - wszystko luźne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...