piotrekbe Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o wymienne gabki. Na pudełku jest info, że producent to firma Speq, a model kasku sp-33. Znalazłem stronę Speqa, a tam formularz zamówienia części zamiennych: http://www.speq.de/speq-sport-protection-equipment-parts-bike.html Koszt za gabki 3 Euro plus 2 Euro. Nic nie ma o metodzie płatności i generalnie niewiele pisze, ale zawsze jakiś kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr321 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 A czy ktoś z Was zakupił lampki? Szukam czegoś niedrogiego do roweru dziewczyny. Kupiłem, jakość wykonania lepsza od tych chińskich powerbeam. Zamierzam używać je jako "pozycyjne" i święcą dość dobrze, chociaż coś więcej będę mógł powiedzieć wieczorem. Przednia lampka ma gniazdo na zasilacz do bezpośredniego ładowania akumulatorów, niestety nie wiem czy sama lampka wyposażona jest układ który zabezpiecza akumulatory przed przeładowaniem. Do zakupu przekonał mnie ostatecznie zestaw baterii Panasonica w zestawie i gwarancja 3 lata(ciekawe jak z realizacją). Zalety: - dość dobre wykonanie, nawet ktoś pomyślał o radiatorze dla diody, nie sprawiają wrażenia, że za chwilę się rozpadną - dwa tryby ciągłego świecenia przedniej lampki - użycie paluszków AA zamiast mniejszych AAA w przedniej lampce - baterie w zestawie (~12 zł) - gwarancja Wady: - brak trybu pulsującego w tylnej lampce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saladdin Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Kupiłem rękawiczki - rozmiar 9,5 bo w mniejsze mi łapa nie wchodzi, a w tych palce sa ciut za długie ale co tam. Skusiłem się tez na okulary. Poprzednio nie kupiłem bo wydawały mi się ciasne, a te leżą idealnie - mam więc podejrzenie że rzucili jakis większy rozmiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black1921 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 A ja właśnie o okularach zapomniałem. Za to kupiłem kask, koszulkę i rękawiczki. Niestety kurtka nawet w rozmiarze M była za duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Dodam, że lampki są lepsze niż te z ubiegłego rzutu. Zauważyłem, że tylna świeci bardzo mocno i szeroko. I jest dużo ładniejsza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geq Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 W pierwszym Lidlu już o 11 zostały same białe kaski, w drugim 7 białych i ostatni czarny w mniejszym rozmiarze Leży bardzo dobrze, wygląda solidnie, lampka to duży plus, szkoda tylko, że przycisk dość miękko chodzi i nie czuć wyraźnie kiedy się przełącza. Idę zaraz pojeździć póki jest gorąco, zobaczę jak się wentylacja sprawuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black1921 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Po tym co tu czytam wychodzi na to, że w mojej okolicy nie ma zbyt wielu entuzjastów rowerowych W Lidlu byłem przed 12 i wszystkie artykuły rowerowe były dostępne we wszystkich rozmiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bat1 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 W Olsztynie w kortowie o 08 15 brak kasków, jedna para spodni softshellowych. Kurtek sporo, ale jakies bardzo lużne rękawy. Wziałem wiec 2 koszulki i lampki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 A ktos wie jak wyglada rozmiarowka damska? Bo pisaliscie, ze jak ktos chodzi w xl, to L pasuje...chce kupic dla dziewczyny przez kolege z forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartkos Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Co do softshella, nie płaczcie z powodu trochę zbyt długich rękawów Po pierwsze jest tam rzep, dzięki czemu można go zatrzymać nad nadgarstkiem. Po drugie, jak ktoś planuje jej użytkowanie zimą lub późną jesienią, to jeszcze się będzie się z tego cieszyć Akurat tam zimne powietrze bardzo łatwo się dostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black1921 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Co do softshella, nie płaczcie z powodu trochę zbyt długich rękawów Po pierwsze jest tam rzep, dzięki czemu można go zatrzymać nad nadgarstkiem. Po drugie, jak ktoś planuje jej użytkowanie zimą lub późną jesienią, to jeszcze się będzie się z tego cieszyć Akurat tam zimne powietrze bardzo łatwo się dostaje. Nie jestem przekonany. Na mnie była zdecydowanie zbyt duża. Tzn. właśnie rękawy były sporo za długie i po prostu źle się czułem w tym sofcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartkos Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Nie no, jak sporo za długie to oczywiście, że bez sensu brać. Mi chodzi o delikatnie zbyt długie. Ja właśnie tak mam. Ogólnie leży bardzo dobrze, tylko właśnie wchodzi na dłonie. Pamiętam jednak nadal zimne powietrze, które mi często mroziło okolice nad rękawiczkami do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black1921 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Fakt, że ja mam dosyć krótkie ręce. Inna sprawa, że chyba nie spotkałem się do tej pory z ubraniami, które miałyby tak długie rękawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soltys82 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Z rana udało mi się dziś kupić kask w rozmiarze XL i kurtkę XL (ostatnią już w ty rozmiarze, mimo, że byłem kilkanaście minut po ósmej). Kask wizualnie dość szeroki, ale wygodny i wyglądający solidnie. Kurtka idealnie leży. Zdecydowanie większym zainteresowaniem w MMz cieszyły się ciuchy, niż kaski i oświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzon Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ciuchy rowerowe powinny mieć dłuższe rękawy ze względu na wyciągniętą pozycję rąk na kierownicy. Ja kupiłem w zeszłym roku softshella z Lidla ale kompletnie nie nadaje się on do aktywności sportowej. Taka kurteczka do chodzenia po mieście i to co najwyżej tempem spacerowym. Przy większej aktywności można się ugotować we własnym pocie. Na rower polecam albo cienką wiatrówkę albo softshella bez membrany (np. marmot tempo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartkos Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Przy większej aktywności można się ugotować we własnym pocie. Na rower polecam albo cienką wiatrówkę albo softshella bez membrany (np. marmot tempo). Wszystko zawsze zależy od warunków, w których się jeździ. W zeszłym roku całą zimę przejeździłem w softshellu (z membraną, kupiony gdzieś indziej). Zdarzało się, że pod spodem miałem tylko koszulkę rowerową. Genialnie chronił przed wiatrem i zimnem. W cieplejszych warunkach jednak byłby stanowczo zbyt ciepły.Ten wydaje się być dobry na średnie warunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiepskiRower Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Kask wizualnie dość szeroki No ja wyglądam jak grzyb (żeby nie nazwac inaczej) z moim wzrostem i wielkim łbem Ale kupiłem bo leżał przyjemnie. Kupiłem też kurtkę ale trochę za ciepło na testy. Chciałem jeszcze lampki ale jakieś takie były niewyjściowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 a wie ktoś jak stoją okulary ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzon Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Też się zdziwiłem jak się pierwszy raz zobaczyłem w tym kasku. Początkowo trochę mnie uwierał ale teraz, po pół roku już się dopasował. W zimniejsze dni zakładam pod niego czapkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yomek Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 w Lidlu w Warszawie na Powstańców Śląskich zostały tylko białe kaski w rozmiarze S/M, 2 komplety oświetlenia, sporo okularów na ciuchy specjalnie nie zwracałem uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuandor Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ja wymienię się z kimś na koszulkę, bo ja wziąłem L i jest za duża na mnie. Jeśli komuś jest M za mała to z miłą chęcią się zamienię. Kolor Czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baz Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ja łyknąłem Kask ,dwie kurteczki niebieska i czarna oraz pompkę rowerową.W Lidlu byłem zaraz po 8mej po 16 jak robiłem zakupy po pracy zostały już jakieś resztki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyca Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ja łyknąłem Kask ,dwie kurteczki niebieska i czarna oraz pompkę rowerową.W Lidlu byłem zaraz po 8mej po 16 jak robiłem zakupy po pracy zostały już jakieś resztki kupiłeś tą dużą nożną? wskaźnik ciśnienia też masz wyregulowany na 2bar bez niczego? nie wiem czy moja jest felerna i wymienić czy te typy tak mają wskazuje na 2bar bez pompowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszST Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 U mnie wskazuje 0 bar, więc masz felerną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terry Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 A na mnie ten softshell miał za krótkie rękawy :/ Tzn idealne do chodzenia ale na rower za krótkie. To samo zresztą z tymi koszulkami. L długość rękawów ok, ale za szeroka, za M obcisła, ale rękawy za krótkie. Mam pytanie co do tej pompki. Na opakowaniu jest napisane, że pasuje do wszystkich popularnych wentyli i wyliczone: schrader, dunlop i jeszcze jakiś. Ja mam zawór presty. Wiem, że to prawie to samo ale chciałbym się upewnić... da radę napompować tą pompką dętkę z prestą? I jak ogólnie oceniacie jakość tej pompki? Mi się wydała porządna. Z tym, że będę chciał pompować do 5,5-6,5 bar... da radę ta pompka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.