Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.3

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

A da się reklamować ciuchy w Lidlu ?? Tzn kupię a okażą się za małe i chcę oddać. Nie robią ceregieli ? Przymierzalni nie ma więc nie ma jak zmierzyć.

Wymienić na inny rozmiar można bez problemu, ale jak chciałem po prostu towar zwrócić to kierownik sklepu powiedział mi, że jeśli nie ma żadnych wad to zwrotu nie przyjmie.

Ale z tego co słyszałem, to też zależy od danego Lidla, bo ludzie zwracali bez problemu.

mam softshella z zaszlorocznej edycji chyba trekkingowej, czarny z pomaranczowymi detalami, za chyba 69 zl i z powodzneiem jezdziem w nim do poznej jesieni i wczesna wiosna a nawet pzytrafilo sie pokrecic w grudniu, bo i zima byl taka sobie. pod spod zakladalem koszulke techniczna i w zakresie 0-5 st dawalo to rade, a przy intensywnej jezdzie w terenie i tak bylem mokry, w nizszych temp nie jezdzilem, bo stopy mi marzly a jakos nie wpadlem na pomysl zakupu ochraniaczy na buty. ogolnie jestem zadowolony.

Ja zastanawiam się nad spodniami i koszulką z długim rękawem, bo coraz zimniej już się robi. Myślę, że warto, bo w tej cenie to chyba nic lepszego nie znajdę. Chociaż zastanawiam się też nad tą kurtką miał ktoś z nią do czynienia ?

W tej edycji jestem zainteresowany pompką, spodenkami oraz kaskami dla całej rodzinki ;)

Cena atrakcyjne, a wspolnie jezdzimy niezbyt czesto..

Też tak macie, ze do 3 dni mozecie oddac zakupioną odzież?

A da się reklamować ciuchy w Lidlu ?? Tzn kupię a okażą się za małe i chcę oddać. Nie robią ceregieli ? Przymierzalni nie ma więc nie ma jak zmierzyć.

u mnie do 3 dni. ;)

Też zamierzam sobie sprawić ten kask, z tego co widzę jakie opinie są dla tego kasku to zdania są podzielone, ale jednak z racji tego, że nie jestem jakimś tam profesjonalistą i nie mam stałego zarobku, to kask kupie bez dwóch zdań za tą cenę.

Wentylowania dobrego to raczej nie ma - kupiłem jakoś wczesną wiosną, nie pamiętam dokładnie. Wiem, że jeszcze bywało chłodno bo w kurtce i długich gaciach śmigałem. W zimne dni nawet nawet, bo przez to że słabo wentyluje to grzeje, ale w ciepłe dni głowa powyżej czoła się strasznie poci. Poza tym nie specjalnie dobrze leży. Przynajmniej na mojej głowie. Gdy mam w nim jechać powyżej dwóch godzin to robi się dosyć niewygodnie (w starym salomonie mogłem cały dzień siedzieć). Także jeśli ktoś nie jeździ specjalnie dużo to się opłaca, ta lampka nieźle mruga.

Myślę nad tymi gaciami softshellowymi, ciekawe ile to warte i na jaką to temp jest. Czy przy zerze dadzą radę? Poniżej już raczej nie. I czy nie dmucha... Tak czy inaczej to przed zakupem będę musiał zapytać czy można wymienić, bo mam długie a chude nogi :/

A wie ktoś może jak wygląda mniej więcej tabela rozmiarów tych spodni i bluzek ? Zazwyczaj noszę rozmiar M i czasem S. Do lidla raczej sam nie podjadę, tylko ktoś mi kupi... A wiadomo jak to potem będzie z wymianą, 3/4 sprzeda się pierwszego dnia...

jeżeli będzie za mała i nie będą mogli wymienić na większą z racji tego że się szybko rozejdą to będziesz miał prawo zwrotu gotówki ;) edytuje posta... u mnie nie było z tym problemu nie wiem czy każdy lidl tak robi czy zależne to jest od obsługi tudzież kierownictwa może lepiej niech ta osoba która będzie Ci kupować zapyta w kasie ;)

Jeśli w sklepie nie ma przymierzalni, to mają obowiązek przyjąć Wam zwrot odzieży. Że nie chcą to ich problem, kłania się ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.

Co do rozmiarów - one są jakieś dziwne, strasznie dupiaste i krotkie jednocześnie, może być kłopot ze spodniami.

ktos pisal, ze glowa w tym kasku sie poci. mam go wlasnie od wiosny i owszem poci sie ale bez przesady a juz na pewno nie grzeje. nie wiem jak z bezpieczenstwem ale kask, ktory mialem kiedys (dosc drogi) wkurzal mnie podczas jazdy i final byl taki, ze sie glownie kurzyl. ten mnie nie denerwuje nawet przy 10h posiadania go na lbie.

jak widac zalezy pewnie od ksztaltu glowy

Spodenki w fajnej cenie ale ja się chyba nie skuszę, te co mam, krótkie, rozciągnęły się, zmechaciły na tyłku i wkładka na jajkach a nie pod tyłkiem. Ale na pierwsze spodenki nadadzą się żeby przekonać się do "obciślaków", potem szuka się czegoś lepszego, wiem z autopsji :)

Pompkę odradzał bym, Beto w podobnej cenie ma dokładniejszy manometr i lepszy zaworek.

Kaski tylko brać jak ktoś nie ma. Za taką kasę to śmiech na sali. Najlepiej powykupywać ze sklepów i na forum puszczać zanim się allegrowe hieny dorwą.

Rozmiarówka spodenek (krótkich) jest co najmniej dziwna. Ja wziąłem M-kę i potem miałem problem przy zakupie lepszych spodenek niż lidlowe, bo się okazało że pasuje na mnie rozmiar XL :icon_confused:

A lidlowe M-ki zdążyły się szybko rozciągnąć tak że są już i tak luźniejsze. Najlepiej kupować rano, przymierzać pod sklepem/w aucie/jakimś kibelku niedaleko i wymieniać na inny rozmiar, z tym nie było problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...