KamilN Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Te bluzy maja dziwny rozmiar, bo czarna M-ka pasowala a L-ka byla zbyt szeroka jak na 186cm, 75kg i ok 100 w klatce. za to termiczna, ale ta wiosenna mam L-ke. Na lidla nie ma innego sposobu jak mierzenie.
tymooteusz Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Lidl się zmienia - http://www.strefabiznesu.pomorska.pl/artykul/lidle-zmieniaja-wyglad-co-zastapi-proste-i-tanie-pawilony Ciekaw jestem, czy wygospodarują też miejsce na postawienie przymierzalni
piotreeek Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 kupiłem dzisiaj te gacie termiczne, idę biegać, na próbę wezmę je i jak wrócę to napiszę jak się sprawują.
Gość Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Ja też zakupiłem komplecik bielizny, zaraz jadę 30 km, zakładam na to jeszcze spodnie rowerowe, koszulkę rowerową, kurtkę i zobaczymy jak się to wszystko sprawuje ;] Ale mam 172 cm wzrostu i M-ka pasuje idealnie.
piotreeek Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 u mnie już po, bardzo miłe w dotyku, tzw 'komfort termiczny' (dzisiaj 10 stopni) osiągnąłem, niezłe są te ocieplacze kolan. Mam 183@84kg wagi i rozmiar L jest trochę za luźny w pasie i nieco za krótkie. Najlepszy byłby mariaż pasa z S i długości z XL.
ktotek Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 u mnie już po, bardzo miłe w dotyku, tzw 'komfort termiczny' (dzisiaj 10 stopni) osiągnąłem, niezłe są te ocieplacze kolan. Mam 183@84kg wagi i rozmiar L jest trochę za luźny w pasie i nieco za krótkie. Najlepszy byłby mariaż pasa z S i długości z XL. Tak, również nabyłem komplet, odczucia bardzo pozytywne niemniej potwierdzam to co piszesz. Krój jest dość szeroki, nogawki i rękawy wystarczająco długie, ale góra dość niska w pasie, spodnie również mają dość niski stan. W konsekwencji mało zachodzą na siebie i po schyleniu się czy na rowerze może być problem z fragmentem gołych pleców. Krój jest więc raczej pod niskiego-grubego, niż wysokiego-szczupłego ;-). Tak przynajmniej ma kolor zielony, który wybrałem.
bartkos Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Bielizna termo kupiona Tym razem rozmiarówka w zupełnie inną stronę. Tak jak przy rowerowych koszulki kupowałem czasem nawet w rozmiarze M, tak dzisiaj XL! Spodnie były tylko do rozmiaru L, ale na szczęście pasują Teraz tylko trzeba w praktyce wypróbować.
Gość Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Ja też zakupiłem komplecik bielizny, zaraz jadę 30 km, zakładam na to jeszcze spodnie rowerowe, koszulkę rowerową, kurtkę i zobaczymy jak się to wszystko sprawuje ;] Ale mam 172 cm wzrostu i M-ka pasuje idealnie. No i chyba przekombinowałem Było za ciepło, a na zewnątrz 7 stopni Tzn, może innym by się takie coś podobało, ale ja jak jadę to lubie jak nie jest ani za ciepło, ani za zimno. Jutro przetestuję samą podkoszulkę + spodnie rowerowe (ale te z wcześniejszego rzutu rowerowego), na to kurtka i powinno być ok Ale jestem bardzo zadowolony, bielizna miła w dotyku, idealnie leży, nie uciska... Czego chcieć więcej? Taki set jak napisałem w poprzednim poście to byłby dobry raczej na temperatury już poniżej zera.
rozbujnik Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Jest tam podana jakaś rozmiarówka ? Mam ok 179cm wzrostu, który rozmiar byłby dobry, żeby nie były za krótkie? W pasie, to na oko można stwierdzić, natomiast ciężko dobrać długość bielizny termicznej, na oko bez przymierzania, bo nie wiadomo ile się rozciągnie dokładnie...
ktotek Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Tabelki rozmiarów na opakowaniach nie ma. Ciuchy z Lidla generalnie są duże. Ja mam 177 cm i generalnie jestem kawał chłopa ;-), rozmiar L jest OK z zastrzeżeniem jak wyżej. Obstawiałbym więc L lub XL - zależnie od budowy ciała. Nie wiem czy dylemat będzie jeszcze aktualny - byłem wieczorem jeszcze raz w pobliskim Lidlu i z tej odzieży termoaktywnej zostały jakieś pojedyncze sztuki, głównie damskie.
kadm Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 U mnie jest 177cm, ale jestem raczej wąski i również komplet L zakupiłem jest w porządku, jestem bardzo zadowolony.
Lothar75 Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Też skusiłem się na bieliznę i jestem na razie zadowolony. Fajnie uszyta, dobrze leży i nawet raczej ciepła - jutro machnę dłuższą trasę to zbiorę więcej doświadczeń. Jako że lidlowa rozmiarówka to masakra podaję swoje wymiary, może komuś pomogę. wzrost - 176 klata - 103 pas - 95 Idealnie pasuje miks - koszulka (M), rajtki (L). Nic nie ciśnie i nie uwiera a leży tak jak powinno. Dokupiłem do tego jeszcze tą bluzę z długim, narciarską - dużo fajniejsza niż zeszłoroczna (podobnie jak bielizna). Rozmiar (L) to dla mnie mini kiecka, brałem (M) i jest dobrze.
Mod Team mrmorty Napisano 24 Listopada 2012 Mod Team Napisano 24 Listopada 2012 Ja się obszedłem smakiem, zastałem tylko damskie, ale jak znamy życie za jakiś czas pojawią się na alleprowizji w "promocyjnych cenach"...
tymooteusz Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Czy może ktoś z was sprawdzić czy na gaciach termicznych kupionych dzisiaj w Lidlu (nie używane) na udzie rozchodzą się te dwa różne materiały które zostały zszyte, tak jak u mnie na poniższych zdjęciach? Pewnie jutro nie obędzie się bez wizyty w Lidlu i ich reklamacji / wymiany ..
Mod Team mrmorty Napisano 24 Listopada 2012 Mod Team Napisano 24 Listopada 2012 żeby było śmiesznie - właśnie rozmawiałem z koleżanką która kupiła sobie bluzę i zdziwiona powiedziała że szwy się rozłażą, a ze spodni które przejrzała były same zwłoki... oj pojechali po bandzie...
kadm Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 ;( nie zwróciłem uwagi, ale rzeczywiście, mi się rozłażą...
Sandacz Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 A zerknijcie od strony wewnętrznej. Nie mam pojęcia, jak to jest robione od strony technologicznej, ale to nie wygląda na zszycie, ale jakby "nadziana" dodatkowa, ocielpająca warstwa przędzy?
siimon Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Ja też dziś kupiłem zestaw damski + dla siebie koszulkę, Lepiej zaraz przymierze bo wziąłem XL wydawało się, że długość będzie ok ale jest jakaś szeroka. gorzej jak się okaże że jest za duża a już nie będzie eLek....
bartkos Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 A zerknijcie od strony wewnętrznej. Nie mam pojęcia, jak to jest robione od strony technologicznej, ale to nie wygląda na zszycie, ale jakby "nadziana" dodatkowa, ocielpająca warstwa przędzy? Dokładnie tak jak mówisz. Ja coś takiego jak tymooteusz mam w bluzie. Od strony zewnętrznej widać fragmenty, jakby łączenia, które wyglądają tak jak na zdjęciach. Od strony wewnętrznej w tym miejscu jest naszyte coś jak włóczka, ale w niektórych miejscach odchodzi. Wydaje mi się, że służy ona jedynie ociepleniu tych połączeń, a z zewnątrz te niby rozłażenia są niczym złym. Mimo to sposób wykonania mogliby poprawić, bo ta włóczka, chociaż chyba zbędna, i tak po pierwszym praniu cała odejdzie.
Pinio46 Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 W moich gaciach w kolorze zielonym nic takiego nie występuję.
Sandacz Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 Kupiłem te legginsy w zeszłym roku i jeździłem od później jesieni do wczesnej wiosny - może niezbyt dużo, bo rekreacyjnie. Od strony zewnętrznej jakiejś destrukcji nie zauważyłem, nic się nie rozłazi, nie pruje, dziur nie ma. Dopiero po Waszych postach (fotkach) zerknąłem pod spód, i tam właśnie, w górnej części, niewielka ilość takich "poziomych" nitek (ocieplających?) się odwarstwiła. Nie wygląda, by miało to wpływ na spoistość dzianiny w tym miejscu.
kadm Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 Dzisiaj stwierdziłem, że pomimo "rozłażenia się" nie będę ich reklamował. Nie chce mi się. Może będą się dobrze sprawować.
bartkos Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 Dzisiaj stwierdziłem, że pomimo "rozłażenia się" nie będę ich reklamował. Nie chce mi się. Może będą się dobrze sprawować. Ja wczoraj właśnie też doszedłem do tego wniosku Dzisiaj przetestowałem górę. Ociepla bardzo. Na sobie miał tę koszulkę, koszulkę rowerową na krótki rękaw i softshella z ostatniego rowerowego rzutu i było mi aż gorąco. Spocony też byłem, ale to z pewnością w dużej mierze "zasługa" tego softshella, który niestety przoduje moim zdaniem w rankingu najgorszych ciuchów rowerowych Lidla. O oddychalności to on nawet nie słyszał... Jakichś zmian w miejscach tych dziwnych połączeń nie zauważyłem. Na wszelki wypadek zostawiam paragon
marcin_ostrów Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 Koszulka bardzo fajna. Dzisiaj pierwszy test : koszulka + koszulka na długi rękaw ( ta niebieska z Lidla ) i kamizelka z windstoperem z przodu. Jak dla mnie w okolicach 6-8 stopni zapewnia komfort termiczny ( no chyba że będzie wiało , dzisiaj akurat ani podmuchu w Krk ) , fajnie wykonana , obcisła ( M na 180 cm ) . M
Lothar75 Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 Dzisiaj machnąłem nieco ponad 50 km w zestawie: bielizna lidlowa+rajtki z thermorubaixu na szelkach+koszulka narciarska lidlowa+Gridlock. Temperatura około 5 stopni. Bardzo fajnie się jechało. Po rozgrzaniu było nawet za ciepło. Miałem przerwę techniczną w trasie na zmianę dętki i pompowanie koła. Trochę "wystygłem", lecz nie czułem chłodu ale po około 5km było znowu fajnie. Ogólnie z zakupu jestem zadowolony, nawet bardzo. Zerknąłem dzisiaj na te rajtki termo i u mnie wygląda to tak jak u @tymooteusz niestety Paragon mam ale chyba nie będę leciał wymieniać, zobaczę (opakowanie po przymiarce poleciało do śmietnika). Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.