Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.3

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem spodnie 3/4 i teraz długie ocieplane w rozmiarze XL i niestety w obydwu wkładka jest niewygodna. jest za bardzo z przodu i odstaje.

A ja myślałem, że moja anatomia krocza jest nietypowa ;), bo mi wkładka za bardzo do przodu przechodziła, ale widzę że nie jestem odosobniony :)

Po raz kolejny obniżono ceny odzieży rowerowej.

Ciekawe czy jeszcze da się zjechać niżej. :)

Koszlki rowerowe damskie / męskie po 7.99 PLN

Koszulki/spodenki termiczne po 14.99 PLN

Spodenki damskie / męskie po 14.99PLN

Kurtka przeciwdeszczowa po 24.99 PLN

Spodnie zimowe po 24.99 PLN

201210041347.jpg

201210041346.jpg

201210041345.jpg

• 3 tygodnie później...

No ja wpisze tutaj coś... coś mało rowerowego, ale myślę, że jak się ktoś uprze to znajdzie zastosowanie :002:

"Niby Dremel" Parkside'a

Miałem taki kupiony 2 lata temu, zajechałem go :D Mimo to bardzo polubiłem to urządzenie, sprawowało się świetnie. Znacznie skraca czas pracy przy mikro robótkach. Obecna wersja jest jak widzę poprawiona, ma lepszą wentylację, włącznik, ma aż 3 lata gwarancji, czyli w sumie wszystko co mogło sprawiać kłopot wcześniej, nie odpuszczę :)

Coś dla wszystkich modelarzy i złotych rączek, tnie, szlifuje, wierci bardzo małe rzeczy (zestaw wierteł zaczyna się od ~0,2mm).

Mam już kupioną.

Z tego co jest poprawione w stosunku do wersji sprzed ~3 lat:

- wyłącznik manualny (poprzednio wyłączało się potencjometrem - teraz można mieć ustalone cały czas te same obroty i wyłączać przyciskiem)

- poprawiona wentylacja, z czym był problem w poprzednim modelu

- bardziej ergonomiczna obudowa

Zestaw końcówek jest o kilka drobnostek okrojony, jednak równocześnie w sprzedaży jest prawie 100 częściowy zestaw końcówek za 25zł który również nabyłem, i nie żałuję. Komplecik tarczek do metalu Dremela ~25zł, 100 częściowy komplet z Lidla (z taką samą paczką tarczek) 25zł = jeszcze z 90 części, więc...

@Lewy89 Jeżeli potrafisz to robić, myślę, że jak najbardziej. Masz zresztą 3 lata gwarancji, a w Lidlu jest bezproblemowa. Zaletę masz taką, że będzie dużo poręczniej niż nawet giętki wałek do wiertarki. Moc nie powala, ale spokojnie powinna dać radę piłować ząbki, i będzie przy tym bardzo dokładna.

• Mod Team
Czy lepsza będzie końcówka szlifierska zamontowana do zwykłej wiertarki?

Do szlifowania większe obroty niż wiertarka więc w/w wynalazek się nada. Mankamentem są słabe jakościowo kamienie ścierne, sypią się na potęgę. Ale zawsze można dokupić coś lepszego jak te Lidlowe wyjdą.

Czy ta kurtka narciarska softshell była by dobra na rower. ? Jestem mało wymagającym rowerzystą, ale chciał bym coś oddychającego na jesień i wiosnę. Dystans jaki bym robił to ok 10-20km po osiedlu i na zakupy. Wiem że to nie jest prawdziwy softshell, ale chciał bym się tak nie pocić jak w zwykłej kurtce.

http://www.lidl.pl/c...index_31261.htm

Też się zastanawiam nad tym softshellem, fajną sprawą są mankiety z otworem na kciuk- rękawy nie podjeżdżają do góry i nie wieje po nadgarstkach. Poza tym myślę że jakość tego softshella nie jest taka zła patrząc przez pryzmat innych ciuchów z Lidla, choć jak jest naprawdę, przekonamy się 5 listopada... Zastanawiam sie także nad tą kurtką narciarską. Bywała we wcześniejszych ofertach? Posiada ktoś?

Po zakupie ostatniego "softshellu" rowerowego postanowiłem nigdy wiecej nie ulegać pokusie Lidlowej. Nie wiem jak ten narciarski, ale rowerowy jako tako nadaje się do jazdy poniżej 0 0C po przeróbkach krawieckich mojej niezastąpionej teściowej. Wcześniej to "coś" nie nadawało się do niczego.

Masz na myśli tego z siatką na plecach? :) To rzeczywiście jest co najmniej "mało praktyczne" ;) No i strasznie się w nim można mimo wszystko spocić.

Żona ma softshella z edycji "górskiej", bez żadnej siatki, i sobie chwali. Jedyne co, to niestety również nie odprowadza jakoś super wilgoci na zewnątrz, ale to raczej norma dla tej półki cenowej...

No co Ty, jak dla mnie to on się nadaje spokojnie na 5 - 8 stopni powyżej zera. Oddychalność rzeczywiście nie zachwyca, no ale w tej cenie to nie spodziewałem się niczego lepszego. Ciepło trzyma zadowalająco.

Ja tą siatkę lubię, zwłaszcza jak jadę z plecakiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...