Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.3

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Ja od siebie dodam ,ze skarpetki te sportowe z lidla z poprzedniego rzutu,masakra,farbowały i farbuja nadal :/ po co mi skarpetki za 12 zł skoro później mam całe stopy fioletowe od nich :P

To musiałeś trafić na jakieś felerne, ja posiadam 2 pary i jestem pozytywnie zaskoczony :) Bardzo dobry materiał wygodne, ciepłe i w ogóle. super, same superlatywy ! ;) Polecam ! :thumbsup:

Pouzywaj, potem napisz recke.

Producent Deuter? Na forum Anonimowych Alkoholikow to pisali?

Ja kupilem zegarek, ale do lba mi nie strzelilo, zeby pisac, ze to odrzut Suunto..., zwykly Chinczyk i nic wiecej, choc fajny.

Pouzywaj, potem napisz recke.

Producent Deuter? Na forum Anonimowych Alkoholikow to pisali?

Ja kupilem zegarek, ale do lba mi nie strzelilo, zeby pisac, ze to odrzut Suunto..., zwykly Chinczyk i nic wiecej, choc fajny.

Koleś... nie od dziś wiadomo, że pod "Lidlowymi" markami kryją się produkty dobrych producentów, więc nie wiem co się pultasz. Jak nie masz nic ciekawszego do pisania to po prostu weź głęboki oddech i odpuść sobie.

Wyczaiłem na innym forum, że producentem prawdopodobnie jest Deuter :)

Jakiś link?? Trochę to nieprawdopodobne. Bez urazy, ale mam jednak nadzieję że nie ma nic wspólnego z Deuterem bo swojego Race Exp Air kupiłem przeszło miesiąc temu za blisko 3 setki.

Mimo wszystko oczywiście życzę długiego i wygodnego użytkowania.

Jakiś link?? Trochę to nieprawdopodobne. Bez urazy, ale mam jednak nadzieję że nie ma nic wspólnego z Deuterem bo swojego Race Exp Air kupiłem przeszło miesiąc temu za blisko 3 setki.

Mimo wszystko oczywiście życzę długiego i wygodnego użytkowania.

http://www.mtb-news.de/forum/archive/index.php?t-481769-p-7.html

Gdzieś jeszcze czytałem, że plecak może być rzeczywiście od Deutera, ale z gorszego materiału niż oryginalne produkty. Z tego co przeglądałem to charakterystyczny jest odblask z tyłu na dole, ale to może być przypadek.

Pierwsza rzecz, to nie zaczynalem postu od koles, nie spoufalaj sie laskawie...

Dwa - znajdz plecak Deutera, ktory jest identyczny, zaznaczam identyczny i dopiero pisz cos o swoich przypuszczeniach, a nie pewnikach.

Trzy- te rzeczy sa glownie robione na wzor, wyobraz sobie, ze oprocz koperty, sam wyswietlacz zegarka jest podobny do jednego z modelu Suunto, ale do lba by mi nie przyszlo pisac, ze to jakies odrzuty.

Cztery - osobiscie jak przewiniesz dokladnie ten watek, badz czesc 2 czy 1 znajdziesz moj post na temat okularow identycznych z okularamo Cratoni. Znasz pojecie identyczne? Tzn, ze masz to i to w reku i jedziesz milimetr po milimetrze analizujac roznice, w tym przypadku ich nie bylo. Wiesz jaki jest problem? Cratoni osobiscie przynajmniej tego modelu nie robil, tylko byl robiony dla niego, niw iem jak z innymi modelami. Jest firma znow z dalekiego wschodu i klepie.

Po czasie mialem znow te same oryginaly i bawilem sie w takie rzeczy jak w wyginanie plastykow, za 1 razem nie moglem tego zrobic bo Cratoni byly w sklepie. Oryginaly, mialy bardziej elastyczne plastyki, szybciej odparowywaly, mialy nieco inny kontrast szkiel i takie niuanse.Roznic w ksztaltach nie znalazlem.

Tak wiec, mialem, porownywalem i wiem co pisze. Ty cos poczytales, nic nie skonfrontowales, ale ambitnie sie plujesz - Koles.

Chcesz sie dowartosciowac, napisz sobie , ze maczll w tym palce Osprey razem z Marmotem..., a zegarek..., wiesz, swieci na niebiesko, to musi byc technologia Timexa...

No właśnie wczoraj miałem ten plecak w rękach, i zastanawiałem się nad jego kupnem. Mówicie że to ala Deuter więc może warto go wziąć. Szkoda tylko że nie ma wyjścia na bukłak, ma tylko na mp3 więc jakoś chyba można by przerobić na wyjście bukłaka. :D

Wysłane z Ace za pomocą Tapatalka

Pierwsza rzecz, to nie zaczynalem postu od koles, nie spoufalaj sie laskawie...

Dwa - znajdz plecak Deutera, ktory jest identyczny, zaznaczam identyczny i dopiero pisz cos o swoich przypuszczeniach, a nie pewnikach.

Trzy- te rzeczy sa glownie robione na wzor, wyobraz sobie, ze oprocz koperty, sam wyswietlacz zegarka jest podobny do jednego z modelu Suunto, ale do lba by mi nie przyszlo pisac, ze to jakies odrzuty.

Cztery - osobiscie jak przewiniesz dokladnie ten watek, badz czesc 2 czy 1 znajdziesz moj post na temat okularow identycznych z okularamo Cratoni. Znasz pojecie identyczne? Tzn, ze masz to i to w reku i jedziesz milimetr po milimetrze analizujac roznice, w tym przypadku ich nie bylo. Wiesz jaki jest problem? Cratoni osobiscie przynajmniej tego modelu nie robil, tylko byl robiony dla niego, niw iem jak z innymi modelami. Jest firma znow z dalekiego wschodu i klepie.

Po czasie mialem znow te same oryginaly i bawilem sie w takie rzeczy jak w wyginanie plastykow, za 1 razem nie moglem tego zrobic bo Cratoni byly w sklepie. Oryginaly, mialy bardziej elastyczne plastyki, szybciej odparowywaly, mialy nieco inny kontrast szkiel i takie niuanse.Roznic w ksztaltach nie znalazlem.

Tak wiec, mialem, porownywalem i wiem co pisze. Ty cos poczytales, nic nie skonfrontowales, ale ambitnie sie plujesz - Koles.

Chcesz sie dowartosciowac, napisz sobie , ze maczll w tym palce Osprey razem z Marmotem..., a zegarek..., wiesz, swieci na niebiesko, to musi byc technologia Timexa...

Koleś odpuść sobie. Ja tylko piszę co wyczytałem na innym forum. I jeszcze pytanie. Nie przyszło ci do głowy, że na zamówienie Lidla Dauter mógł zrobić inny plecak niż ma w ofercie lub może to być plecak, który był kiedyś w ofercie.A tak poza tym to jest dyskusja taka jak o Bogu. Tak naprawdę to i ja mogę się mylić i ty. Prawdę znają tylko wyżej postawieni pracownicy Lidla. Ale pogadać sobie można i żaden shotgun tego zabronić nie może nawet swoimi prowokacyjnymi tekstami.

Dwa - znajdz plecak Deutera, ktory jest identyczny, zaznaczam identyczny i dopiero pisz cos o swoich przypuszczeniach, a nie pewnikach

Hmm. Identyczny nie będzie na pewno. Deuter dobrałby się Lidlowi/producentowi do zadka ino mig na drodze prawnej.

Nie przyszło ci do głowy, że na zamówienie Lidla Dauter mógł zrobić inny plecak niż ma w ofercie lub może to być plecak, który był kiedyś w ofercie

Szczerze w to wątpię... strzelali by sobie w kolano wrzucając sprawdzoną i chwaloną technologię w tanie produkty i gorsze materiały. Przypuszczam że "czajnapipool" podrobił produkt mając nadzieję (jak widać trafnie) że się sprzeda "bo podobne".....

Hmm. Identyczny nie będzie na pewno. Deuter dobrałby się Lidlowi/producentowi do zadka ino mig na drodze prawnej.

Szczerze w to wątpię... strzelali by sobie w kolano wrzucając sprawdzoną i chwaloną technologię w tanie produkty i gorsze materiały. Przypuszczam że "czajnapipool" podrobił produkt mając nadzieję (jak widać trafnie) że się sprzeda "bo podobne".....

Możliwe, że masz rację, ale trochę mnie dziwi jakość wykończenia jeśli to rzeczywiście "czajna". W Moim w sumie już starym (bo z 5 lat ma) kupionym coś w okolicach 200zł nie było tak ładnie wykończonych połączeń jak tutaj.

hmm, wbrew pozorom z racji tego że "czajna" i pozostała część (Malezja, Tajwan etc.) produkuje dla całego świata ich technologia jest zaskakująco wysoka..... Mój kolega z racji tego czym się zajmuje był w jednej z fabryk podzespołów elektronicznych - stwierdził krótko - szczena pada.... nic to.. koniec OFa z mojej strony....

A w temacie.. z ciekawosci kupię ten plecak i powiem co myślę.....

Coz prowokacyjnie to Ty piszesz, nie ja zaczalem z glupia szczeniacka odzywka na poczatku. Nie neguje co mozesz pisac, bo mozesz pisac dowolnie. Zaznaczam Ci po raz kolejny, abys wzial i sprawdzil SAM dokladnie a nie pisal, to co zamiesil jakis uzytkownik, ktory moze miec jeszcze mniej dokladne przypuszczenia co TY. Na niemieckim forum , z ktorego dales link, tez jakis "ktos" pisze, ze jeden plecak wyglada jak Deuter, drugi jak Dakine, trzeci jak Vaude.

Szukales? znow Ci pisze, ze szukalem firm, ktore tym handluja i wszystkie to posrednicy firm z dalekiego wschodu.

Wszystko, mysle, ze smialo tak mozna powiedziec jest tam robione, jaki problem dla zakladu ktory szyje dla Deutera wypuscic produkt bardzo podobny z gorszych materialow, ale mimo to nie bedacy oryginalem? Zaden.

Piszesz, ze pisze prowokacyjnie, wez wroc laskawie i poczytaj o ukularach, szmat czasu poswiecilem na porownanie modeli, nie znalazlem zadnych roznic w wymiarach, wygladzie, oprocz po czasie opisanych wyzej. Dalej twierdze, ze nie wiem czy to Cratoni, ale nigdy nie napisze, ze to SA Cratoni, tym sie roznimy. Co do plecakow, ktore juz byly w zeszlym roku z tym systemem nosnym to poczytaj prosze na forach gorskich co ludzie pisza. A pisza, ze cena - jakosc dobra, ale produkt ogolnie kiepski. Ja naprawde nie neguje Lidla, bo sporo rzeczy tam kupilem, na czesci sie nacialem , ale z wielu jestem zadowolony, n ie popadam po prostu w jakis rodzaj megalomanii i zadowolenia, nie biorac pod uwage krzty krytyki.

Zgadza się. Błędem jest generalizowanie, że chińskie=tandetne. Gdzie produkuje np. Sony lub Apple?

Zdaje się, że Nike i Addidas przeniosły całą swoją produkcję do tajlandii itp. Chyba nawet Ralph Lauren produkuje na wschodzie, była przecież afera ze strojami reprezentacji olimpijskiej USA. :) Zastanawiam się czy jest coś czego nie produkuje się na wschodzie.

Ja powoli tracę cały entuzjazm do oferty w Lidlu. Owszem, mają perełki, ale zaczynam częściej zwracać towary niż kupować. Rozchodzące się spodenki, buty SPD zajechane po 5 dniach w górach, padające pompki. Ok, to są produkty dla emerytów, którzy użyją je 3 razy w roku i różnicy nie zauważą. Kupiłem na przetrzymanie i swoją rolę spełniły. Ale udało mi się niedawno załatwić 2 kaski i to już mnie lekko dziwi. Biały z pierwszego rzutu Cratoni i pożyczony od dziewczynys szary z tegorocznego (niby ten sam model po face-liftingu). Oba pękły w tym samym miejscu, jakieś 5cm od pokrętła regulacji. Pół roku temu kumpel załatwił swój dokładnie w taki sam sposób. Może ten model tak ma, i markowe produkty zaliczają wpadki, ale pozstaje jakiś niesmak. Wybrałem się obejżeć ciuchy softshell i wyszedłem ze sklepu szybciej niż wszedłem. Rozumiem nastawienie na konkretnego klienta, ale ciuchy sportowe z takim brzuchem, dupą i rękawami do kolan to przegięcie. Sam nie jestem patyczakiem, ale z trudnością się w nich odnajduję. W sumie miałem kilka produktów na oku i wróciłem z pustymi rękami (no może oprócz koszulki do beigania :) polecam sklep w Żywcu, jest to jeden z tych, gdzie trafiają niesprzedane produkty z poprzednich ofert i można je wyjąć za połowę ceny) i przeczuciem, że to była moja ostatnia wizyta z okazji oferty rowerowej. Tylko ja tak mam, czy jeszcze ktoś znalazł się poza zasięgiem ich oferty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...