pepelito Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Witam! Mieszkam w Zagorzycach (pomiędzy Sędziszowem Młp. a Wielopolem Skrzyńskim). Szukam dobrych podjazdów asfaltowych Podjazd na Pstrągowej, Wielopolu już pokonywałem. Miały one max 8km długości i 200m przewyższenia. Potrzebuje podjazd z przewyższeniem min 300m. Promień od mojej miejscowości ok 40km. Potrzebuje taki podjazd na treningi. Gdyż na wakacjach będę jechał w dłuższą wycieczkę, a po drodze będę miał podjazd prawie 450m. Niektórzy doradzą by podjeżdżać i zjeżdżać i ponowie... Ale może znajdzie się taki podjazd o jakim marzę Pozdrawiam !
MiKr Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 A Okonin kojarzysz? Nie wiem ile jest przewyższenia ale z górki około 70km/h poleci
pepelito Napisano 11 Lipca 2012 Autor Napisano 11 Lipca 2012 A Okonin kojarzysz? Nie wiem ile jest przewyższenia ale z górki około 70km/h poleci Jeździłem przez Okonin, w którym miejscu ten podjazd jest?? 70 poleci w wieeelu miejscach przynajmniej na moich oponach )
MiKr Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Jeździłem przez Okonin, w którym miejscu ten podjazd jest?? 70 poleci w wieeelu miejscach przynajmniej na moich oponach ) Jeśli byś jechał od strony Ropczyc to w Lubzinie z głównej drogi E4 jest zjazd na Okonin, jeśli chodzi o drugi koniec to od strony tzw Checheł. Ale to raczej nie jest jakiś strasznie wymagający podjazd, bardziej bym powiedział "góreczka". A 70 to jechałem ale na rowerze górskim z oponami 1,95".
pepelito Napisano 12 Lipca 2012 Autor Napisano 12 Lipca 2012 Ten podjazd nie jest wcale taki duży. Początek 213m szczyt 310m długość ok 3km. Natomiast ten którym często jeżdżę (np. dziś) - początek 230m koniec 410m długość 4,5km
MiKr Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Ten podjazd nie jest wcale taki duży. Początek 213m szczyt 310m długość ok 3km. Natomiast ten którym często jeżdżę (np. dziś) - początek 230m koniec 410m długość 4,5km Hehe właśnie tak myślałem, a możesz coś polecić w okolicach Ropczyc, jakiś fajny podjazd a raczej chodzi mi o zjazd żeby fajne prędkości rozwinąć
pepelito Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 Hehe właśnie tak myślałem, a możesz coś polecić w okolicach Ropczyc, jakiś fajny podjazd a raczej chodzi mi o zjazd żeby fajne prędkości rozwinąć Koło samych Ropczyc nie ma dużych podjazdó czy tez zjazdów . Ulica Wincentego Witosa ta co prowadzi na Granice (obok Motelu Super 6) 70 da radę pojechać, a ma długosć ok 2km Przez prawie 2km nie schodzi poniżej 50. Z Braciejowej do Głobikowej pododbno jest dobry podjazd (znojomy mówił). 3km o przewyższeniu prawie 200m (255m- 450m). Na odcinku 260m przewyższenie jest równe 40m! Na tym odcinku na 100% da radę jechać powyżej 70km. Muszę sam spróbować tą trasę
MiKr Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Wincentego Witosa jechałem, można fajnie polecieć A co do Braciejowej i Głobikowej również słyszałem że są konkretne góreczki ale nie byłem tam jeszcze na rowerze.
pepelito Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 Wincentego Witosa jechałem, można fajnie polecieć A co do Braciejowej i Głobikowej również słyszałem że są konkretne góreczki ale nie byłem tam jeszcze na rowerze. Ja byłęm z tym ze z Stasiówki do Braciejowej. Porządny zjazd/podjazd chwilami prawie 19%. Chwilami sie zatrzymywałęm by ochłodzić hamulce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.