Generalissimus Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Jestem zupełnym laikiem w tej kwestii, chcę odkręcić koło w nietypowym rowerze, w załączniku zamieszczam zdjęcia roweru i miejsca, w którym się odkręca owe koło. z góry dzięki
michal9606 Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Pierwszy raz spotykam się z takim rozwiązaniem przykręcania koła. Nie mam pojęcia jak to odkręcić, ale wydaje mi się, że w te trzy dziury wchodzi jakiś specjalny klucz. Jeżeli chcesz zaryzykować możesz spróbować młotkiem i płaskim śrubokrętem stuknąć w odpowiednim kierunku. Zanim jednak się za to zabierzesz zamieść więcej dokładnych zdjęć z obu stron koła i najlepiej podaj model roweru. Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2012 Mod Team Napisano 11 Lipca 2012 TO nie rower miejscki z paryża ?? specjalnym kluczem widać coś w rodzaju klucza jakim sie zmienia tarcze w szlifierce. tam jest na konstrukcja na 2 otwory.
Artwro Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Można spróbować kluczem do pierścieni SEGERA,jeśli nie zależy na tej dziwnej nakrętce to młotek,śrubowkręt i naprzód.Powinno sie udać.Pewnie taka nakrętka aby kół nie kradli.
Kiciok Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 śrubowkręt Śrubokręt. Ja bym wziął szczypce z cienkimi chwytami. Wsunął w dwie dziurki, przełożył przez ramiona i kręcił. Ew. można zrobić taki klucz, jak ktoś ma zdolności i spawarkę, to 5min i masz kluczyk.
Artwro Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Tak,tak...jak kolega nie poradził sobie z tą nakrętką na pewno wyspawa sobie taki kluczyk. A poza tym nie poprawiamy pisowni jak nie mamy o niej pojęcia.Bo śrubowkręt śruby wkręca a nie kręci.
tobo Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Jeśli ma takowy rower i potrzebuje sam przy nim grzebać, to nie rozumiem dlaczego nie miałby sobie zrobić narzędzia zamiast improwizować. A kolega Kiciok ma pojęcie o pisowni. Przeanalizuj przeznaczenie śrubokręta. Rozjaśni ci się poprawność pisowni.
Kiciok Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Może ma znajomego ślusarza? Gdyby mieszkał blisko, to na jutro bym mógł mieć taki kluczyk, bo brat w tym siedzi. http://www.sjp.pl/%B6rubokr%EAt
Artwro Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Jeśli ma takowy rower i potrzebuje sam przy nim grzebać, to nie rozumiem dlaczego nie miałby sobie zrobić narzędzia zamiast improwizować. A kolega Kiciok ma pojęcie o pisowni. Przeanalizuj przeznaczenie śrubokręta. Rozjaśni ci się poprawność pisowni. Dobra,widzę że odezwała się lokalna solidarność.Piszmy WKRĘTAK.A nie jest tak że nie cytujemy w całości postów znajdujących się bezpośrednio przed naszymi.Za takie coś dostałem ostrzeżenie.Ciekawe jak będzie z Tobą TOBO ?
tobo Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Ja nie dostanę ostrzeżenia, bo ja to ja, Użytkownik Na Specjalnych Prawach, nie wiedziałeś? Mogę dostać ostrzeżenie, jestem świadom że może mi to popsuć "statystyki", że wątek zostanie wyczyszczony i że ta ciekawa oboczna dyskusja zniknie. Widzisz, nawet powtórzyłem to samo, ciekawe co dalej.... A wracając do roweru z tematu - może właściciel powie co to za wynalazek i skąd go wział?
Artwro Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Ciekaw jestem czy odkręcił? ,wydaje mi się że nasza dyskusja niewiele mu pomogła.
Generalissimus Napisano 11 Lipca 2012 Autor Napisano 11 Lipca 2012 Dziękuję wszystkim za rady, jutro postaram się z tym uporać, skorzystam ze szczypiec z cienkimi chwytami. Jak nie pomoże to trzeba będzie zapukać do drzwi spawacza. To jest rower z Francji i koleżanka złapała w nim gumę, więc czego się nie robi aby jej pomóc. Jeszcze raz dziękuję, jak się uporam z tym to zdam relację.
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2012 Mod Team Napisano 11 Lipca 2012 Haha wiedziałem ze to francuski widziałem takie maszyny, to miejskie (chyba) rowery i sa zabezpieczone by jakiś ktoś nie pozbawił go np koła. Odnosnie klucza, robimy pierścień stalowy wpasowany w nakrętke koła, w pierścieniu wiercimy otwory w miejsach otworów. wkrecamy śruby o wysokiej twardosci. Do pierscienia przyczepiamy ramie, spawająć lub w inny sposób i klucz na szybko gotowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.