Skocz do zawartości

[koło] P,rzednie koło mtb do 300 zł

Ugor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jestem posadaczem Treka 4300 z 2008 roku. Ostatnio trohę go upgraduję. Po nie trafnym zakupie darta 3 przyszła kolej na koła więc stwierdziłem, że tym razem poproszę o opradę na forum. Czyli jak w temacie. Jakie koło na przód do kwoty 300 złbyście polecali? Zależy aby było lekkie, sztywne i na w miarę dobrej piaście (np deore albo jakiś novatec)

Z góry dzięki.

Napisano

novatec 711 + mavic 317/accenta jakiegos(jesli oszczedniej,bo wage maja podobna...) + jakies szprychy ladne noname/firmowe (ja uzywam zawsze noname i nie widze roznic;).

120 + 130/70 + 15/60 = 300zl + zaplatanie gratis jeśli kupisz u jednego ;)

Napisano

A ma być pod V-ki czy tarcze ?

Jak pod tarcze to możesz wziąć Accenta Generation XC (50 zł) + Novatec 711 (160 zł) + szprychy/zaplot (50 zł) i masz dobre lekkie kółko za 250 zł :thumbsup:

Napisano

nie bralbys bo? pakowanie do XC felgi o szerokości wew wiekszej niz 21mm to czysta glupota... powyzej 21mm to do Freeride-u felgi juz, w XC ani nie potrzeba takiej wytrzymalosci, ani opon nie zaklada sie powyzej 2.3 ktore ladnie sie ukladaja przy 21mm.

@qwaq, nie strasz Novatec 711 kosztuje 120zł +/-10:)

Napisano

Akurat chodziło mi o szerekość wewnętrzną dokładnie 21mm. Ostatnio sprawdzałem ułozenie opony Racing Ralph 2,25" na obręczy 19mm i 21mm i niestety można zauwazyć różnice w wybrzuszeniu balonu (co za tym idzie niższe ciśnienie przy 19mm), jeżeli autor myśli o takim rozmiarze opon powinien wziąć to pod uwagę przy budowie kół.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...