Skocz do zawartości

[Wyprawa] - Szczecin - Gdansk - pytanie o odcinek niemieckiego wybrzeza

Zunio

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Start w szczecinie - zastanawiam sie czy dalo by rade zaczac od niemieckiej strony i sprobowac poprowadzic trase tak jak na mapce ponizej (plus/minus). Ktos z Was stawial tam stopy? ;) Jak wyglada sprawa pol namiotowych, tras rowerowych i potencjalnych kosztow?

pozdrawiam

zukziu1bt.jpg

Witam kolegę :)

Jako że jestem ze Szczecina troszkę mogę pomóc w temacie.

1. Trasa Szczecin - Nowe Warpno - wybrałeś najbardziej ruchliwa trasę + wątpliwe zapachy koło Zakładów Chemicznych POLICE

Moja sugestia to jazda jak na mapce poniżej, zaraz po wyjeździe z miasta masz nie dość że drogę rowerowa to jedziesz non-stop przez las.

Dworzec PKP Szczecin Główny - Google Maps trasa 115km

W Nowym Warpnie z polem pod namiot nie będziesz miał problemów.

2. Z racji że wszędzie mam "blisko" do Niemiec to nikt nie nocował u zachodnich sąsiadów :)

Nowe Warpno, Poland - Google Maps 121 km

Te trasy zjeżdżone mam na pamięć, więc trekkingiem polecisz aż miło.

Można skrócić odcinek od Nowego Warpna ale trzeba polecieć przez las do miejscowości Rieth nad Zalewem Szczecińskim. Nie wiem czy z torbami chcesz się bawić na takiej trasie.

Masz pytania pisz

P.S. Swoją drogą ładna trasa Cię czeka

Dzieki - powoli zaczne sobie to nanosic na glowna trase. Bez kilkukrotnego noclegu raczej sie nie obejdzie - bede smigal na fullu z przyczepka extra wheel stad w zaleznosci od jakosci drog moge pokonywac od 40 do 90 km dziennie wiec musze jeszcze troche poriserczowac w tym kontekscie.

Btw. do tej pory nie mialem okazji ale decydowalismy sie z kumplem na przelot do szczescina olt express - na rower mamy limit 15 kg z torba transportowa - bedzie przy tym troche kombinowania (przyczepka) i ciezar torby 2-3 kg. Aktualnie nasz wybor to Zator Strong XL - macie jakies opinie w tej kwestii ew jakies inne marki i temat transportu rowerow w samolocie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...