micferrari Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam Mianowicie dzisiaj odkręciłem korek górny pod pokrętłem preload i po odkręceniu zauważyłem iż w środku jest jakiś osad jakby kawałki rdzy i jest tam dość sucho. Czy to normalne że tam jest taki osad ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 11 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Rdza nigdy nie jest pożądana. Może jakieś zdjęcia jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Pasowało by ją rozebrać, wyjąć sprezyne, tłumik mógłby zostac na miejscu. Goleń ze spreżeyną ładnie wyczyścić, ewentualne strupy z rdzy wyskrobać. Sprężynę wyczyścić, nasmarować na nowo smarem stałym, a środek goleni zamoczyć w oleju, jakimkolwiek byle nie za rzadkim. Olej powinien zapobiec dalszemu rdzewieniu lub choć troche je ograniczyć. smaru na sprezyne nie żałuj niech sie rozbryzga w środku konserwując powierzchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micferrari Napisano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 właśnie patrzyłem się jeszcze raz do środka i chyba jakaś uszczelka poszła ta co jest między sprężyną a regulatorem preload także chyba jutro oddam do serwisu niech sprawdzą i jak co wyczyszczą posmarują i wymienią tą uszczelkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.