Skocz do zawartości
  • 0

Gdzie można kupić górala bez amortyzatora i tarczówek?!

Gość badumtss

Pytanie

Gość badumtss
Napisano

Cześć. Chcę kupić sobie rower górski bez amortyzatora i hamulców tarczowych. Szukam czegoś lekkiego z aluminiową ramą i fajnymi przerzutkami np. deore (przynajmniej z tyłu). Jeździć nim będę głównie po drogach asfaltowych więc amortyzator i hamulce tarczowe tylko podniosą cenę i ciężar roweru a na nic mi się nie przydadzą. Problem polega na tym, że wszędzie gdzie szukam są tylko rowery z tarczówkami i amorami. Nie znalazłem ani jednego roweru spełniającego moje wymagania. Kolarki nie chcę, bo czasem muszę podjechać na jakiś krawężnik, a cross odpada ze względu na wyprostowaną pozycje.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jeśli jeździsz głównie po drogach asfaltowych nie kupuj roweru mtb, a crossa lub trekinga, przy takim zastosowaniu będzie to najlepszy wybór

amortyzator można też wymienić na sztywny widelec.

Napisano

Na crossie wcale nie musisz mieć wyprostowanej pozycji.

Popatrz na długość górnej rury u różnych producentów, czym dłuższa tym będziesz miał bardziej pochyloną/sportową pozycję.

Poza tym zawsze możesz pokombinować z długością mostką czy odwróceniem go oraz ilością podkładek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...