Skocz do zawartości

[Koło,OŚ TYLNA] Monataż Osi Tylnej

hyde666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ,

mam problem z zamontowaniem tylnej piasty, tzn nie wiem jaka powinna byc kolejność , czy łożyska w koszyczku? jak montowane i jak dokrecać czy na chama czy lekko?? Prosiłbym o dokładny poradnik najlepiej ze zjdeciami jak to zrobic zeby nie spiepszyc, skręciłem oś ale łożyska mi sie zmieliły w koszyczku wiec prosze o pomoc,gdyz kolo sie rozluznilo i sa problemy a przy mocnym skreceniu koła ,osi. koło się nie krecilo

Napisano

sam sobie odpowiedziales, musisz skrecic tak zeby bylo dobrze, dla poczatkujacego to ciezkie...

mogłeś włożyć łożyska odwrotnie przypadkiem... pozatym lepiej wkleic w miske kulki na smarze, bez koszyczka, dłużej pośmigasz...

Napisano

Witam ,

mam problem z zamontowaniem tylnej osi i wlozenie do piasty, tzn nie wiem jaka powinna byc kolejność , czy łożyska w koszyczku? jak montowane i jak dokrecać czy na chama czy lekko?? Prosiłbym o dokładny poradnik najlepiej ze zjdeciami jak to zrobic zeby nie spiepszyc, skręciłem oś ale łożyska mi sie zmieliły w koszyczku wiec prosze o pomoc,gdyz kolo sie rozluznilo i sa problemy a przy mocnym skreceniu koła ,osi. koło się nie krecilo

gdy skrecam w palcach to jest dobrze,ale sie odkrecilo podczas jazdy,a agdy kluczem to w ogole sie nie kreci , a lozyska bez koszyczka wylatuja ;/

• Mod Team
Napisano

http://techdocs.shim...69830608927.pdf i już wszystko wiesz.

gdy skrecam w palcach to jest dobrze,ale sie odkrecilo podczas jazdy,a agdy kluczem to w ogole sie nie kreci , a lozyska bez koszyczka wylatuja ;/

Bo ta sztuke trzeba sie nauczyć i ją opanować poradzę ci jednak abyś przed kontrowaniem zostawiał minimalny luz na osi a kuleczki nie wypadną jeżeli nałożysz milusi dla nich smar ;)

Napisano

http://techdocs.shim...69830608927.pdf i już wszystko wiesz.

Bo ta sztuke trzeba sie nauczyć i ją opanować poradzę ci jednak abyś przed kontrowaniem zostawiał minimalny luz na osi a kuleczki nie wypadną jeżeli nałożysz milusi dla nich smar ;)

czyli kuleczki nie musza byc w koszyczku? kuleczki wkladac do pisaty czy do tej podkladki z osi.. juz 10 lat nie skrecalem roweru i wyszlem z prawy;/

• Mod Team
Napisano

Jasne ze nie muszą myślisz ze uciekną jak skręcisz piaste? :D w koszykach powinne być w piastach torpedo bo tam sie smaruje środek olejem bo smar uniemożliwia jazde, choć i łozyska by sie dało. w koszytku jest ich 7 a bez mieści sie ich 9 wies to lepiej dla łozyska, tylko kulek musisz dokupić.

Napisano

Jasne ze nie muszą myślisz ze uciekną jak skręcisz piaste? :D w koszykach powinne być w piastach torpedo bo tam sie smaruje środek olejem bo smar uniemożliwia jazde, choć i łozyska by sie dało. w koszytku jest ich 7 a bez mieści sie ich 9 wies to lepiej dla łozyska, tylko kulek musisz dokupić.

to bez koszyczka mam dac 9 kulek i skrecic lekko na hama?

• Mod Team
Napisano

Jak już to na chama a na chama to mozesz polować koło jakiegoś baru :P ma być zakontrowane tak jak należy już mi sie dziś 5 raz nie chce pisac jak poszukaj to znajdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...