hyde666 Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Witam , mam problem z zamontowaniem tylnej piasty, tzn nie wiem jaka powinna byc kolejność , czy łożyska w koszyczku? jak montowane i jak dokrecać czy na chama czy lekko?? Prosiłbym o dokładny poradnik najlepiej ze zjdeciami jak to zrobic zeby nie spiepszyc, skręciłem oś ale łożyska mi sie zmieliły w koszyczku wiec prosze o pomoc,gdyz kolo sie rozluznilo i sa problemy a przy mocnym skreceniu koła ,osi. koło się nie krecilo
PoleK Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 sam sobie odpowiedziales, musisz skrecic tak zeby bylo dobrze, dla poczatkujacego to ciezkie... mogłeś włożyć łożyska odwrotnie przypadkiem... pozatym lepiej wkleic w miske kulki na smarze, bez koszyczka, dłużej pośmigasz...
hyde666 Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 Witam , mam problem z zamontowaniem tylnej osi i wlozenie do piasty, tzn nie wiem jaka powinna byc kolejność , czy łożyska w koszyczku? jak montowane i jak dokrecać czy na chama czy lekko?? Prosiłbym o dokładny poradnik najlepiej ze zjdeciami jak to zrobic zeby nie spiepszyc, skręciłem oś ale łożyska mi sie zmieliły w koszyczku wiec prosze o pomoc,gdyz kolo sie rozluznilo i sa problemy a przy mocnym skreceniu koła ,osi. koło się nie krecilo gdy skrecam w palcach to jest dobrze,ale sie odkrecilo podczas jazdy,a agdy kluczem to w ogole sie nie kreci , a lozyska bez koszyczka wylatuja ;/
Mod Team Puklus Napisano 9 Lipca 2012 Mod Team Napisano 9 Lipca 2012 http://techdocs.shim...69830608927.pdf i już wszystko wiesz. gdy skrecam w palcach to jest dobrze,ale sie odkrecilo podczas jazdy,a agdy kluczem to w ogole sie nie kreci , a lozyska bez koszyczka wylatuja ;/ Bo ta sztuke trzeba sie nauczyć i ją opanować poradzę ci jednak abyś przed kontrowaniem zostawiał minimalny luz na osi a kuleczki nie wypadną jeżeli nałożysz milusi dla nich smar
hyde666 Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 http://techdocs.shim...69830608927.pdf i już wszystko wiesz. Bo ta sztuke trzeba sie nauczyć i ją opanować poradzę ci jednak abyś przed kontrowaniem zostawiał minimalny luz na osi a kuleczki nie wypadną jeżeli nałożysz milusi dla nich smar czyli kuleczki nie musza byc w koszyczku? kuleczki wkladac do pisaty czy do tej podkladki z osi.. juz 10 lat nie skrecalem roweru i wyszlem z prawy;/
Mod Team Puklus Napisano 9 Lipca 2012 Mod Team Napisano 9 Lipca 2012 Jasne ze nie muszą myślisz ze uciekną jak skręcisz piaste? w koszykach powinne być w piastach torpedo bo tam sie smaruje środek olejem bo smar uniemożliwia jazde, choć i łozyska by sie dało. w koszytku jest ich 7 a bez mieści sie ich 9 wies to lepiej dla łozyska, tylko kulek musisz dokupić.
hyde666 Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 Jasne ze nie muszą myślisz ze uciekną jak skręcisz piaste? w koszykach powinne być w piastach torpedo bo tam sie smaruje środek olejem bo smar uniemożliwia jazde, choć i łozyska by sie dało. w koszytku jest ich 7 a bez mieści sie ich 9 wies to lepiej dla łozyska, tylko kulek musisz dokupić. to bez koszyczka mam dac 9 kulek i skrecic lekko na hama?
Mod Team Puklus Napisano 9 Lipca 2012 Mod Team Napisano 9 Lipca 2012 Jak już to na chama a na chama to mozesz polować koło jakiegoś baru ma być zakontrowane tak jak należy już mi sie dziś 5 raz nie chce pisac jak poszukaj to znajdziesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.