Skocz do zawartości

[amortyzator] RS Recon Race - skok 2 cm i blokada

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam problem z amortyzatorem RS Recon Race. Ugina się jedynie 2 cm i blokuje tak jakby blokada była włączona. Gdy w czasie jazdy dobijał słyszałem metaliczne stuknięcia. Pokrętło blokady chodzi dosyć luźno, bez oporu. Być może jest to spowodowane przez wyciek oleju, który zauważyłem ok 2 tyg. temu lecz nie wiem ile oleju mogło uciec. Co to może być i jak się zabrać do naprawy?

potwierdzam, wymienisz oring (i bron boze w serwisie bo Cie skasuja za 100zl za oring wart 50groszy... jestem za oddawaniem do serwisow, ale taka usluga powinna kosztowac 15-20zl bo zajmuje 15minut... ale niestety jest inaczej.) i będzie grało;)

• 5 tygodni później...

Szkoda że nie posłuchałeś, będziesz miał nauczkę na przyszłość. To że oddałeś amor do serwisu nie oznacza że dobrze wymienili oring, mogli tylko oleju nalać. Chyba że oddali ci wymienione oringi. Wytrzyj goleń i obserwuj czy cieknie. Jeśli cieknie to albo niedokręcone śruby albo uszkodzony uszczelniacz na śrubie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...