Piotrek383 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam. Poszukuję roweru crossowego do jazdy po ścieżkach leśnych, rowerowych, szutrowych i po mieście. Pieniądze jakie mogę przeznaczyć na rower to max 1700 zł. Poszukując na internecie takie rowery znalazłem Krossa Evado 1.2 (2O11) za cenę 1200 zł. Chciałbym, aby rower miał jak najlepszy osprzęt (ALIVIO LUB DEORE). Co do hamulców to wystarczą mi zwykłe v-brake, chociaż jak będzie miał dobre tarczówki to nie zaszkodzi go kupić. Ważę 43 kg i mam 165 cm wzrostu, lecz ciągle rosnę z dość dużą prędkością. Rower ma być na 2-3 lata, więc może być na mnie za duży. Proszę o jakieś rozsądne propozycje, tylko nie na przerzutkach acera/altus, bo wymagam od nich płynnej zmiany biegów i wytrzymałości. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Do 1700 zł nie spodziewałbym się Deore, między Altusem, a Alivio z przodu dużej różnicy nie zauważysz, moje propozycje to: -Kross Evado 1.2 -Unibike Crossfire GTS -Knds Maestro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkaosa Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Do 1700 zł nie spodziewałbym się Deore, między Altusem, a Alivio z przodu dużej różnicy nie zauważysz, moje propozycje to: -Kross Evado 1.2 -Unibike Crossfire GTS -Knds Maestro Dorzuciłbym jeszcze Medano Contour Cr 1.1. Ja kupiłem go za 1700 zł, w tym wymieniłem sidełko na bardziej komfortowe, dostałem błotniki, oświetlenie i bagażnik. Mam go dopiero tydzień ale myślę, że sprzęt jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Po przeczytaniu specyfikacji tego Medano, to jego wybrałbym w tej cenie, choć Kandsy są sporo tańsze, więc jak lubisz bawić się w zmiany to jest on również ciekawą propoycją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.