Skocz do zawartości

[sklep] Amigo-Bike Gdańsk NIE POLECAM

tomekvolvo240

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

W zeszłym tygodniu kupiłem żonie w sklepie Amigo Bike w Gdańsku w Outlecie kask Rudy Project przeceniony z 375 PLN na 260 PLN. Co się okazało w domu w internecie? Kask ten ma katalogową cenę 260 PLN i żaden sklep rowerowy nie sprzedaje tego modelu kasku w tak wysokiej cenie. Cena pierwotna była wzięta jak widać z kosmosu - taki chwyt!!! Aby tylko złapac klienta. Ale my dalismy się nabrac na to jednarowo i już nigdy do tego sklepu NIE WRÓCIMY. Czy o to chodzi w sprzedaży???

Wszystkim Forowiczom proponuję weryfikowanie cen w tym sklepie z interetem, albo wręcz skorzystanie z innego sklepu.

Moja żona czuje się mega rozczarowana takim podejściem do klienta i nie ma już przyjemności z posiadania tego kasku.

Jak mozna tak oszukiwac?????

Oczywiście zwrotów nie ma - próbowalismy go oddac.

• Mod Team

Towar zakupiony w drodze umowy zawartej na odległość można zwrócić w ciągu 10 dni od jego odebrania, pod warunkiem, że sprzedający jest przedsiębiorcą, a kupujący jest konsumentem.

W myśl ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.) Art. 2. pkt. 1. Konsument, który zawarł umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni od zawarcia umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem. Należy mieć na uwadze, iż zwracany towar musi być pełnowartościowy oraz w stanie niezmienionym.

czytasz ze zrozumieniem?

autora tematu w Amigo bikes, podając starą cenę 375pln

mogli sobie i napisac, ze przecena z 1000zl i nikogo nie uszukuja. kupil za 260 wiec nie wiem o co placze.

zawsze mozna ze sklepu zadzwonic do kogos i sprawdzic ceny na internecie a jak sie nie podoba to nie kupowac.

nie wiem jaki model kasku to jest ale podejrzewam, ze duzo taniej by go przez net nie kupil.

pierw sie mysli a pozniej kupuje. a niektorzy jak widac dajac ciala zwalaja to pozniej na caly swiat tylko nie na siebie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...