Skocz do zawartości

[opony] opony do trekkingu do 50 zł

backinblack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję jakiś niedrogich oponek. Chciałbym aby wytrzymały trochę więcej niż te które są od nowości, nie miały zbyt głębokiego bieżnika. Czy ktoś ma jakiś pomysł? ;)

Napisano

to czy opona sie sciera nie zależy tylko od glebokosci bieżnika ale także od twardosci mieszaknki, niestety czym twardsza mieszanka tym mniejsza przyczepnosc takze czy na pewno tego chcesz? cena kontra bezpieczenstwo... :)

Napisano

to czy opona sie sciera nie zależy tylko od glebokosci bieżnika ale także od twardosci mieszaknki, niestety czym twardsza mieszanka tym mniejsza przyczepnosc takze czy na pewno tego chcesz? cena kontra bezpieczenstwo... :)

Akurat jeśli chodzi o te oponki to jest dłuższa historia, gdy kupowałem ten rower było wszystko dobrze nic nie szwankowało, dopiero po tygodniu przyuważyłem, że opony były sparciałe, chyba długo stał w tym rowerowym ;/ myślę że to jest powód ich ścierania. Bo chyba czym starsza opona tym twardsza prawda? Fajnie by było znaleźć kompromis między ceną, a bezpieczeństwem :) Proponujesz coś wobec tego?

Napisano

czym starsza opona tym... nic sie nie zmienia:P chyba że naprawdę stała w złych warunkach pare lat i była kiepskiej firmy.

albo coś twardego na dluzej, ale z gorsza trakcja, albo cos miekkiego z duzo lepsza trakcja, mozna tez celowac w srodek. zalezy poczym smigasz.

Napisano

czym starsza opona tym... nic sie nie zmienia:P chyba że naprawdę stała w złych warunkach pare lat i była kiepskiej firmy.

albo coś twardego na dluzej, ale z gorsza trakcja, albo cos miekkiego z duzo lepsza trakcja, mozna tez celowac w srodek. zalezy poczym smigasz.

Śmigam, można powiedzieć, że wszędzie i jak najszybciej się da, w tym wypadku trakcja by się przydała. Tak ściślej to las takie utwardzone ścieżki no i miasto. Więc jakaś propozycja odnośnie opon? Podobno schwalbe land criuser są okej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...