llancer Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Witam ostatnio zastanawiam się nad kamerką którą będę mógł zamocować na kasku/kierownicy itd na rowerku oraz na przyssawke do szyby auta itd. do 250zł wybrałem coś takiego http://allegro.pl/latarka-led-kamera-vga-microsd-rower-samochod-i2474557067.html I moje pytanko czy to się nada czy bardziej to za 319 http://allegro.pl/kamera-sportowa-hd-720p-samochodowa-rower-motor-i2460528800.html PS. kasa gra ważnąrolę i czy ta pierwsza zda egzamin ?
oldrider Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Ta pierwsza nagrywa w małej rozdzielczości i jak wrzucisz video na komputer to będziesz mieć nagranie słabej jakości. Zdecydowanie polecam tą drugą, ale jeżeli nie zależy ci na jakości to wybierz pierwszą. Najlepiej kup Go Pro HERO2 xD
llancer Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 Ta pierwsza nagrywa w małej rozdzielczości i jak wrzucisz video na komputer to będziesz mieć nagranie słabej jakości. Zdecydowanie polecam tą drugą, ale jeżeli nie zależy ci na jakości to wybierz pierwszą. Najlepiej kup Go Pro HERO2 xD Kupiłem rower więc wybiore pierwszą jeżeli nie jest zła,
Serdelski Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Ja na Twoim miejscu zastanowił się czy nie kupić kamerki Poseidon hd 720p. Rozumiem, że na GoPro Cię nie stać (Hero2 kosztuje grubo ponad 1000zł)?
oWsa Napisano 30 Lipca 2012 Napisano 30 Lipca 2012 llancer Te kamerki które dałeś w linku są niestety do bani. Jakość, wykonanie, uchwyty i cała reszta jest nie warte tej ceny. Swego czasu też się zastanawiałem nad takimi wynalazkami jak posejdon odeon i inne, ale jeżeli zależy Ci na jakośći to w sumie tylko kamery z serii GoPro. Wiem są drogie i jedyny sprzęt który mogę Ci polecić to kamery brelok 808#11 i najnowsza 808#16. Nagrywają w HD w słabym oświetleniu też dają radę. Można je kupić na ebayu za około 120 zł (najczęściej są z darmową wysyłką) albo poszukać na forach modelarskich( FPV itd.) bo tam najdynamiczniej ta dziedzina się rozwija . Te które są dostępne na allegro to są nasłabsze wersje i szkoda na nie pieniędzy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.