ammisiek Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Witam, a więc tak jak w temacie jakie tarcze byście mi polecili do hebli XT (2012). Radziłem się już wprawdzie kolegi Andrew ale i was się jeszcze zapytam. Mój Budżet to około 80-90 zł. Tarcza przód 180 mm tył 160 mm. Chciałbym, żeby ładnie wyglądały np. malowane na czarno w środku lub czerwono, ale, żeby jednocześnie jak kolega Andrew mi powiedział nie rwały klocków, a i żeby dawały pokazać tym hamulcom pokazać co potrafią . P.S Andrew polecił mi Avid HS1 i tarcze shimano. Byłbym wdzięczny za wstawianie linków do aukcji bo tyle tego na allegro a nie znam się zbyt na tarczach. Pozdrawiam. Aaa przepraszam, ale nie dodałem tarcze mają być na 6 śrub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Wpisz w wyszukiwarce allegro avid hs1, wyskoczy ci trochę linków. Kolorowe tarcze to taki "pimp my ride". podrasuj mi brykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Kolorowe tarcze to taki "pimp my ride". podrasuj mi brykę Hahhaah no wiem No już znalazłem te Avidy ale może jest jakaś trochę tańsza, może lepsza alternatywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Raczej nie, to jeden z niewielu udanych produktów firmy avid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 http://a.gery.pl/shimano-tarcza-deore-xt-sm-rt76-180mm-6sr-cykloma-i2409523968.html XTki tanie też nie są. Z tańszych dobre są Accenty: http://a.gery.pl/tarcza-hamulcowa-hayes-avid-hope-accent-180mm-7-i2409064239.html mam takie dwie 180ki już kilka dobrych sezonów, współpracują z klockami metalicznymi i dobrze hamują i ie są za bardzo zużyte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Raczej nie, to jeden z niewielu udanych produktów firmy avid Nie muszą być wcale avidy byleby były dobre i tak 80-90 zł za jedną. No chyba ze nie ma nic lepszego w tej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 XT SM-RT76 180mm uzywam ich w po laczeniu z SLX-ami i szczerze polecam(klocki jakies metaliki oczywiscie) jedynie cena powyzej twojego pułapu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Znalazłem takie coś i mam pytanie, czy to dobra cena i czy warte są niej te tarcze? (link 1 ale rozmiary 2 kupuję) http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-shimano-deore-xt-sm-rt76-160mm-i2467726286.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Te tarcze to wyraz zmądrzenia shimano, zdecydowali się na produkcję tarcz mocowanych na 6 śrub, równolegle do własnego rozwiązania o nazwie centerlock. Wiele osób (w tym ja) bardzo lubi tarcze shimano na pająku, bo są faktycznie dobre, ale niekoniecznie chce przezbrajać się w koła z piastami w systemie centerlock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Czyli rozumiem, ze śmiało mogę je kupować? Czy jest jakiś haczyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Jak masz budżet możesz śmiało kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 9 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Dziękuje wszystkim za pomoc. Mój wybór padł na tarcze XT, w bike stacji znalazłem je dosyć tanio. Zobaczymy, czy w ogóle przyjdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.