Skocz do zawartości
  • 0

[ROWER] X-Cross XT

Magik88

Pytanie

Witam,

Jest to mój pierwszy post, chciałem pokazać Wam swojego składaka i przy okazji zapytać o sugestie, wasze opinie - bo raczej tym sie fora charakteryzują.

Zaczne od tego iż kupiłem rower od pewnej - O dziwo - Pani, Twierdziła ze rower jest zbyt duzy na nią i zmieniła na mniejszego giant'a. Troszkę trzeba było i nadal trzeba popracowac przy nim. A pytanie do Was czy warto w ogóle. Jazda na nim jest rewelacyjna, tym bardziej ze przerzuciłem się ze starego górala - 10latka.

Wracając, rower wygląda tak.

Hamulce: [hydrauliczne] Magura julie

Sztyca: Ritchey

Kierownica: Uno

Mostek:Uno

Obręcze: Mavic XM 117

Opony:

przód: Kenda komodo 2.10

tył: Kenda nevegal 2.10

Przerzutki tył /przód: Shimano XT

Korba: Shimano Deore

Kaseta: Shimano Deore 9 rzędów

Manetki: Shimano Deore

Amortyzator: RST gila al + blokada przy kierownicy

Rama: X-cross XT

przepraszam za zdjęcia, robione są w przypadkowym miejscu telefonem, rower również nie został umyty do zdjęcia a wczoraj przeszlimy przez burze - dosłownie - i mialem czasu go odpucować.

a7f8dc010de6eb64.jpg

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

A gdzie ten rower jest brudny? Jak dla mnie jest czyściutki :D

Zdjęcia tego nie oddają, ale jest. Rama sie ładnie prezentuje tylko gdy jest wygłaskany a do zdjęć przetarłem go tylko mokrą scierką :)

Mam pytanie, wie ktoś co to jest za rama? zastanawia mnie to a nie moge znalesc nigdzie odpowiedzi. jaka firma ją robi? czy jest solidna? wizualnie jest ale chcialbym sie wiecej o niej dowiedzieć.

Zaczne od tego iż kupiłem rower od pewnej - O dziwo - Pani, Twierdziła ze rower jest zbyt duzy na nią i zmieniła na mniejszego giant'a.

Nie chcę Cię niepokoić ale to częsta zagrywka złodziei :/ czyli sprzedaje osoba która budzi zaufanie, której byś nie podejrzewał za nic. Powiedz proszę, że znasz tą Panią od lat i widziałeś jak jeździła wcześniej na tym rowerze

Piszę to żebyś nie miał w przyszłości kłopotów

Nie chcę Cię niepokoić ale to częsta zagrywka złodziei :/ czyli sprzedaje osoba która budzi zaufanie, której byś nie podejrzewał za nic. Powiedz proszę, że znasz tą Panią od lat i widziałeś jak jeździła wcześniej na tym rowerze

Piszę to żebyś nie miał w przyszłości kłopotów

Bez obaw, rower nie był kradziony, ponieważ kupiłem go od osoby która sprzedaje rowery nowe i uzywane. Tego giant'a ja mialem brać ale ta pani mnie uprzedziła i wzieła go na wymiane. Jezdze na nim juz dośc dlugo wiec pewnie juz by sie coś działo.

Rower wystawiłem tylko tutaj po to zeby dowiedzieć sie jakiej klasy jest ten rower, czy jest wart intestycji w niego czy lepiej zbierać na nową maszyne. w sumie jak zobaczyłem wasze rowerki bo nie dziwie sie ze nikomu noie chce sie tu posta napisać.... cóż ma sie to na co jest kogos stać..

Pozdrawiam, i Dzięki Kondrad za "troske" :)

Nie liczy się sprzęt tylko pasja :thumbsup:

Jedyne co bym zmienił to kokpit ( mostek, kiera i rogi ), jak dla mnie tragicznie wygląda. Na forum da się kupić po bardzo okazyjnych cenach te części. No i kiedyś może amortyzator do zmiany

No mostek i kiera do zmiany, może dla wyglądu jeszcze jakiś ciekawy zacisk sztycy (np. biały) i białe chwyty + korki. Jakiś fajny top cap... kolorowe śruby w tarczach - to takie drobne wydatki dla wyglądu. Generalnie rower mi się nie podoba (tylko hamulce ma fajne) no więc bym w niego nie inwestował ale wiadomo, że są różne gusta, a najważniejszym elementem każdego roweru jest człowiek;)

Nic nie napisałem o rowerze bo ten fragment o kupieniu go od pewnej Pani mnie zaniepokoił

Co do klasy roweru to zgadzam się z kolegami wyżej że ważny człowiek, a nie sprzęt... ale weź skróć tą rurę sterową bo kokpit ma "garba" teraz :)

Oj zszokowany jestem trochę... Może zaczne od tego, piszecie ze brzydki, no kurcze jak ktos posiada rower typu pivot z carbonu to faktyczne patrząc na moj to porażka. W sumie to chciałbym miec solidny rower, kwestie estetyczne jakby zostawiłem na koniec. na razie jestem na etapie wymiany amorka, który własnie idzie do mnie, obniże teraz na sterach kierownice. Piszecie ze kokpit brzydki, tylko zastanawia mnie co jest nie tak. kupując rower wlasnie wymienilem wszystko bo oryginalnie bylo na regulowanym mostku z firmy ZOOM (1 sruba miala zerwany gwint w dodatku) kierownica była starego typu cienka, prosta. wszedlem do sklepu i na każdy rower miał własnie taki "kokpit" jak jaki widzicie u mnie, więc też taki sobie zazyczylem. Chcialem sie zapytać do jest nie ladnego bo poprostu nie rozumie, czesci nowe, wiec ładne. chodzi o kształt? dlugosc mostka? wysokie stery? Ah, mowa była o kolorowych dodatkach, osobiscie chciałem wyzbyc sie kolorów i robić na czarno rower. I teraz pytam Was to jest zły pomysł? Macie inne spojżenie na rower, wg mnie nie wygłada źle moj - chyba ze przytawicie do jakiejs nówki ze sklepu, jest to uzywka i proszę brac na to poprawke a po 2 tez trochę sie przyczyniłem do jego wyglądu, jak sie jezdzi na rowerze to sie rysuje i już :)

kamil13342, Jak się jeździ? Dla mnie bomba :) w terenie super, oponki moze nie z górnej półki ale trzymają bardzo dobrze, na szosie gorzej bo opór bieżnika troche przeszkadza. Do jazdy nie mam zastrzeżen, nie mam zbyt dużego porównania lecz na ojca KTMie, jeździ mi sie gorzej - no jedynie to amorkiem nadrabia bo powietrzny, lecz i ja czekam na taki :) Ogólnie to ciężko mi porównywać bo na kazdy rower inny, ja jestem zadowony, tylko stery obizyc trzeba bo na ostrych podjazdach jest problem bo dzwiga przód, a gdy wstane to ślizga tył ;) Wszystko przede mna, zaczynam przygodę z rowerem dopiero jezdze dopiero 2 sezon zapuszczając się dalej niż do miasta i z z powrotem ;) zafascynowały mnie góry, po szosie nie jezdze prawie wcale. Jestem z mojego roweru bardzo zadowolony, tym bardziej ze nie dysponuje duzymi srodkami pienieznymi, a udało mi sie kupic dobry rower i choc troche moge sie realizować ;)

Pozdrawiam.

Dzięki za info. Głównie w tym kokpicie chodzi o to, że jest za wysoko. Na jaki amor zmieniasz?

Bedzie nowy amorek bedzie wszystko regulowane wtedy. Amortyzator zamówiłem taki

http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-r-l-air-100mm-mod-2012-super-i2477924883.html

Tylko proszę napiszcie ze to nie badziew bo za założenie i regulacja sterów wyniesie mnie 600zl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...