Skocz do zawartości

[Koła] Mavic cosmic caron sl

Mariuszak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakie są według was plusy i minusy kół na obręczach szerokich ponieważ podobają mi się takie i to bardzo i myślę nad szosówką jakąś na takowych właśnie obręczach

Jeżeli bym kupował to bym pytał sprzedawcy czy zamiast istniejących kół by zamontował takie i oczywiście z dopłatą.

Jeżeli są jakieś dobre i trochę tańsze to poproszę wasze propozycje

Oczywiście szukam roweru który byłby odpowiedni pod te koła

Proszę o rady.

Napisano

brat się ba takich sciga podczas czasówek, dobrze "niosą", podatne na boczne podmuchy wiatru, gorzej przyspieszają i jada pod górę niż niskoprofilowe koła, raczej nie nadają sie do codziennego użytku

za tę cene lepiej kup ksyrium sl lub r-sys

Napisano

Właściwie to podobają mi się koła z szerokimi obręczami bo jakoś tak podkreśla charakter sportowego roweru i chciałbym na takich pośmigać.

Napisano

Ale rower ma wygladac, czy nim bedziesz jezdzil? Mnie z przodu denerwowaly dwie glupie szprychowki, wiec takie stozki to nieporozumienie, a sztywnosc wg mnie az za duza, choc to wada w zalecie... dodatkowo dochodzi waga... Jasne, aerodynamika, ale nie przy naszych predkosciach :)

Napisano

Jak mocniej dmuchnie z boku to i na zwykłych niskoprofilowych obręczach i cieniowanych szprychach da radę to odczuć :P Ale nie robiłbym z tego dramatu. Mnie ostatnio zaczynają się dosyć podobać wysokie stożki, złożyłbym sobie jakiś taki lansorower z chińskimi carbonami 88 mm.

IMG_0429-970x646.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...