llancer Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 A więc szukam wygodnego siodełka,oczywiście,żeby wyglądem też nie grzeszyło, do modelu a2 2012 krossa..Orginalne jest za twarde jak dla mnie,a lekki nie jestem :? co doradzacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazyjones Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 nie istnieje coś takiego jak wygodne siodełko dla wszystkich ~wymęczone taptokiem z galaxego~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brunkzor Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Na dniach będę mieć WTB Speed V, to Ci napiszę, jak wrażenia z przesiadki z dawanego do A2 (San Marco Ponza). Napisz więcej info: gdzie jeździsz, ile godzin/km dziennie, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Napisz więcej info: gdzie jeździsz, ile godzin/km dziennie, itp. Jeżdże treningi 75/25 (asfalt/las[teren]) Raz w tygodniu/dwa ,cały dzień po terenie... A tak to Codziennie jak nie pada po 50/100km przeważnie po asfalcie,tyle ,że jest sporo wjazdów(takie jakby górki) i sporo zjazdów.... Wczoraj po 110km odechciało mi się roweru a dziś kurcze pojeździł bym no tylko jak myśle o siedzeniu na tym siodle to mi sie odechciewa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dlugi8800 Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 A próbowałeś zmieniać ustawienia siodła? ja miałem podobny prblem ale kombinowałem z róznymi ustawieniami i pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Jak masz tegoroczny rower i robisz po 50-100km dziennie to zakladam ze przed tym rowerem juz jakis miales i jezdziles niewiele mniej ... Moze model siodla z poprzednika to dobre rozwiwzanie ... Przy takich przebiegach nie powinienem zadawac tego pytania ale zapytam ... Gacie masz z pampersem czy bez ? BTW nie wydaje wam sie ze piswnie tematu w formie: jakie pedaly do A2 jakie siodlo do Levela A2 2012 Jaki koszyk do Krossa A2 A2 to... A2 tamto .. To juz lekkie przegiecie... Ja wiem ze dla wielu Level A2 to szczyt techniki, spelnienie marzeń... Zapewniam was ze to przecietny pospolity rower a nie jakis cud i jest kompatybilny z wszystkimi standardwmi na rynku ... Siodelko kupuje sie dla tyłka Pedały pod konkretne zastosowanie, styl jazdy Koszyk pod wielkosc bidonu jaki musi utrzymac ... I tak dalej TapaTalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 To ,ze a2 nie cud to wiem,lepsze od hexów ale i tak niektórzy nie mają tyle ,żeby wydać 10k bo jeszcze jest rodzina i inne opłaty A oczywiście mam siodła ale też nie za wygodne,najwygodniejsze które miałem z tych niewygodnych jest stare,ze skaju,z sprężynami,żelowe i zakładane na sztuce cienka i ma tylko regulacje kąta ustawienia.Raczej go nie założy do a2 i to by wyglądało jakbym retro siodło założył jak by sie udało :/ Musze pojeździc do sklepów jutro... A jeszcze pytanko 3 dni po zakupie roweru przebieg z 150km a juz stery luźne sporo :/ co robic? Jechać do krossa jutro ? mam półtora kilometra,ale nie wiem czy to tak jest czy to raczej nienormalne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Stery mozesz poskrecac sam, mozesz tez jechac na serwis ... Mozna serwisowi zawracac dupe kazda luzna srubka tylko po co ... Wygodne siodelko zazwyczaj wyglada nieco mniej sportowo. Ja ze swojej strony polecam jako wygodne Accent Derry ... W drugim rowerze mam SanMarco Blaze ... Dla mnie tez wygodne ale obiwiazkowo z pampersem na Derrym mozna smigac na calkowitego cywila. Kasy kazdy ma tyle ile ma... Ja tez mam rodzine, mieszkanie ... Mi chodzi o to ze to jeden wuszt w czym bedzie jezdzic suodełko ... Drażni mnie sposób nadawania tytułów w tematach ... Niestety mam wrażenie ze wlasciciele Leveli A2 jakos tak dziwnie wyróżniają sie na tle reszty. Pozdro TapaTalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Ja od siebie polecę Selle Royal Mach,, jeżdżę od 3 lat i jest wygodne z pampersem i bez, wygląd też w miarę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Miękkie siodełko nie musi być wygodne i tak samo twarde nie musi być katorgą dla tyłka. Jeżdżę na San Marco Blaze, a wcześniej korzystałem z Selle Royal Mach. Mimo iż było żelowe i miękkie, twardy Blaze jest zdecydowanie lepszy. I to bez wkładki. NAJGORSZE siodełko, z jakim miałem do czynienia to Tune Speedneedle, a mimo to jego użytkownik jest z niego strasznie zadowolony. Co tyłek to opinia, nie ma jednej odpowiedzi na pytanie, jakie siodełko kupić. "Bezpieczne" są produkty WTB, jakoś sporej rzeszy osób pasują, możesz się rozejrzeć w tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Ja polecam WTB Pure V Pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Ja polecam WTB Pure V Pro Nom tylko teraz kasy brak,najpierw musze sprzedać swoje selle royal seta,może ktośkupi za te 60zł :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Po co zakłasz temat o kupnie siodełka żeby potem komentować, że teraz nie masz kasy? Coś mi się wydają przekłamane te Twoje setki kilometrów. Myślę, że gdybyś naprawde tyle jeździł to wiedział byś, że siodło to jeśli chodzi o rower sprawa najbardziej indywidualna. Od siebie polecam WTB Silverado. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Po co zakłasz temat o kupnie siodełka żeby potem komentować, że teraz nie masz kasy? Coś mi się wydają przekłamane te Twoje setki kilometrów. Myślę, że gdybyś naprawde tyle jeździł to wiedział byś, że siodło to jeśli chodzi o rower sprawa najbardziej indywidualna. Od siebie polecam WTB Silverado. Bo po Prostu za pare dni jade na wakacje i prawdopodobnie sobie je kupie,z tym ,że tam nie ma neta ! Ojej,moja wina ,że ty więcej niż 25km nie przejechałeś,nie no,a tak na serio to dziś ledwo siedze ,jeszcze udaru słonecznego dostałem(w kasku byłem) i cały dzień mam bóle brzucha. Wiem ,że indywidualna,ale opinie co do marki itd też się liczą,bo jak mam brać pierwsze lepsze bez możliwości sprawdzenia to wiadomo ,że wezme zobacze te które ktoś zachwalał, Wogóle nie odpisujcie bo każdy się czepia,pytam się o wygodne siodełko to spamujecie że nie wierzycie ze ja tyle km robie itd.. Kto wam każe,chce tylko opini na temat siodła i tyle,temat do kosza papa...dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reksik98 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Stery mozesz poskrecac sam, mozesz tez jechac na serwis ... Mozna serwisowi zawracac dupe kazda luzna srubka tylko po co ... Wygodne siodelko zazwyczaj wyglada nieco mniej sportowo. Ja ze swojej strony polecam jako wygodne Accent Derry ... W drugim rowerze mam SanMarco Blaze ... Dla mnie tez wygodne ale obiwiazkowo z pampersem na Derrym mozna smigac na calkowitego cywila. Kasy kazdy ma tyle ile ma... Ja tez mam rodzine, mieszkanie ... Mi chodzi o to ze to jeden wuszt w czym bedzie jezdzic suodełko ... Drażni mnie sposób nadawania tytułów w tematach ... Niestety mam wrażenie ze wlasciciele Leveli A2 jakos tak dziwnie wyróżniają sie na tle reszty. Pozdro TapaTalk'nięte z Andka Panie złoty Kolego, masz kompleksy, ot co! a level a2 faktycznie cudowny, choć go nie mam! Aby nie spamować - moja propozycja wygodnego siodełka: SPORTOURER X Race Gel Flow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Trochę nie rozumiem czemu najpierw w jednym temacie polecasz jakieś siodełko a potem zakładasz temat jakie siodełko do tym razem levela a3? Rozumiem, że to jest bardzo wygodne do A2 ale do A3 już nie wiesz ? Panowie nie róbmy śmietnika na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 9 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Trochę nie rozumiem czemu najpierw w jednym temacie polecasz jakieś siodełko a potem zakładasz temat jakie siodełko do tym razem levela a3? Rozumiem, że to jest bardzo wygodne do A2 ale do A3 już nie wiesz ? Panowie nie róbmy śmietnika na forum ###### nic nie rozumiesz... Ja nie zakładam ,jakei wygodne do a3 Po prostu temat był wygodne siodło do a2 Czyli ,rozumięc powinieneś wygodn esiodełko które mogło by pasowaćdo roweru level a2,wyglądem itd. Ale skoro ty myślisz ,że skoro pisze do a2 w temacie to ,że niby one nie są uniwersalne itd. pomyśl logicznie i tylko jeden temat zrobiłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Czyli ,rozumięc powinieneś wygodn esiodełko które mogło by pasowaćdo roweru level a2,wyglądem itd . To ja sie pytam ktora wersja kolorystyczna tego levela ... Siodlo kupuje sie do tylka ... Potem ewentualnie zeby pasowqlo do roweru ... Zakladajac ze czarne pasuje do wszystkiego. TapaTalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reksik98 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Trochę nie rozumiem czemu najpierw w jednym temacie polecasz jakieś siodełko a potem zakładasz temat jakie siodełko do tym razem levela a3? Rozumiem, że to jest bardzo wygodne do A2 ale do A3 już nie wiesz ? Panowie nie róbmy śmietnika na forum Hehe, brechtam z tego zdania, Przyjacielu z boiska. "Panowie nie róbmy śmietnika na forum" Ładnie to ująłeś...ale to hipokryzja, bo swoimi postami właśnie go robisz! (I ja przez ten post też, ale w celach wyższych) Dlaczego? Już spieszę z odpowiedzią. Otóż: odpowiedź skierowaną do mnie kierujesz do autora, robiąc zamieszanie. udzielasz niemerytorycznych odpowiedzi. Autorowi i np. mi nie pomogą w znalezieniu wygodnego siodła Twoje dywagacje, w których zastanawiasz się po co autor zakłada temat skoro nie ma kasy... czy też kwestionujesz jego osiągi: "Coś mi się wydają przekłamane te Twoje setki kilometrów" uraczasz nas swoimi dedukcjami, również wnoszącymi gówienko do dyskucji nt wygody siodła: "Trochę nie rozumiem czemu najpierw w jednym temacie polecasz jakieś siodełko a potem zakładasz temat jakie siodełko do tym razem levela a3" o interpunkcji nie wspomnę... A teraz wyjaśnię Ci waść, że siodło sportourer x race gel flow jest dobre do obu tych rowerów (level a2 i a3) Dostałem je wczoraj i chciałem usłyszeć co wiecej powiedzą na jego temat Forumowicze niż udało mi się znaleźć w necie. Myślę, że takie opinie pomogą nie tylko mnie ale innym którzy będą szukać tego co ja w przyszłości, więc dlatego nie napisałem od razu "ok, kupiłem siodło sp...flow, dziękuję dobranoc" ale chciałem trochę wyciągnąć uwag od innych. Pozdrawiam Cię koleżko. link do innego forum o wygodnym siodle: http://www.forumrowerowe.org/topic/116871-siodelko-bardzo-wygodne-do-a2/page__gopid__1098877?do=findComment&comment=1098877 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Nie chce mi się czytać całego tematu ale zamiast polecać Ci konkretny model to lepiej byś zrobił idąc do najbliższego sklepu specialized (nie wiem czy w innych firmach też tak robią) w którym zmierzą Ci tyłek na takim czymś i dobiorą odpowiednie siodełko - często jest tak że wpłacasz za nie kaucje i możesz jeździć na próbę za jakieś 20zł przed kilka dni. Jeżeli się zdecydujesz to dostajesz takie nowe. Te do testowania są takie czerwone. No i masz profesjonalne wygodne siodło. Jeżeli chcesz taniej/z innej firmy to stracisz na tym 20zł ale przynajmniej będziesz wiedzieć jakiego rozmiaru siodła szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 najpierw musze sprzedać swoje selle royal seta Nie wierzysz w to, że siodło to bardzo indywidualna sprawa? To, Ci powiem, że ja mam siodło selle royal seta i je polecam. Super wygodne, na dłuższe dystanse jak znalazł, co prawda przydaje się pampers ale generalnie jest świetne! (wcale nie żartuje) Jeśli spec faktycznie daje taką możliwość, to propozycja edi7777 jest najbardziej optymalna. Każdy inny wybór to metoda na chybił trafił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 9 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 lepiej byś zrobił idąc do najbliższego sklepu specialized (nie wiem czy w innych firmach też tak robią) w którym zmierzą Ci tyłek na takim czymś i dobiorą odpowiednie siodełko - często jest tak że wpłacasz za nie kaucje i możesz jeździć na próbę za jakieś 20zł przed kilka dni. Jeżeli się zdecydujesz to dostajesz takie nowe. Te do testowania są takie czerwone. No i masz profesjonalne wygodne siodło. Jeżeli chcesz taniej/z innej firmy to stracisz na tym 20zł ale przynajmniej będziesz wiedzieć jakiego rozmiaru siodła szukać. Hehe mam pare rowerowych.. 1-Malutki gdzie baba prowadzi,ech szkoda gadać 0 profesionalności. 2.NIby ok ale też nie ma co liczyćna coś takiego. 3.Heh to samo. Czyli wychodzi na to ,że pojade do dużego miasta itd. albo wybiore w ciemno z pośród jakiśgówien w sklepach rowerowych u mnie . DO ZAMKNIĘCIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Wedle życzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.