msstefan Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Witam, chcę zakupić ramę pod XC, a posiadam już wymieniony w temacie amortyzator. Zastanawiam się nad starszym modelem Meridy dostosowanym do 100mm: Merida HFS 1000 Lub którymś z modeli na 2012 r. dopasowanych geometrią do 120mm: Merida Matts Trial 800-D lub MERIDA MATTS TRAIL 900-D 2012 19 cali Czy zamontowanie Bombera 105mm do modeli 2012 Meridy nie zakłóci bardzo geometrii ułatwiająć OTB? Chciałbym zmienić amorka na 120mm, ale obecny sprawuję się bardzo dobrze i myślę, że posłuży spokojnie jeszcze z 2-3lata. Potem pewnie jakaś 120. W sumie to skłaniając się ku HFS 100 wychodzi mi bardzo zbliżona konstrukcja jak tutaj. Waże 78kg, wzrost 180cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Skok amorka skokiem, sprawdź, dla jakiej wysokości (nie skoku!) widelca zostały zaprojektowane te ramy i sprawdź wysokość swojego Bombowca. Jeśli różnica nie będzie duża, to śmiało można pakować Bombowca do wybranej ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msstefan Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Skok amorka skokiem, sprawdź, dla jakiej wysokości (nie skoku!) widelca zostały zaprojektowane te ramy i sprawdź wysokość swojego Bombowca. Jeśli różnica nie będzie duża, to śmiało można pakować Bombowca do wybranej ramy No i racja. Bomber ma 470mm i do takiej dlugosci widelca przystosowana jest pierwszej rama - dwie kolejne przystosowane są pod 490mm, więć wybór raczej jasny, chociaż te 2cm nie robi chyba wielkiej różnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Nie jest to kolosalna różnica, ale możesz odczuć różnice w prowadzeniu, np. nieco bardziej nerwowy czy coś. Niemniej jednak nie jest to coś uniemożliwiającego bezpieczną jazdę. Tapniete Słajpem z mojego gt5360 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.