Jeremiach Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Witam Dzisiaj przy czyszczeniu zauważyłem dziwny nalot na mufie (suport) od spodu. Próbowałem benzyną ale nie schodzi, natomiast wodą schodzi ale po chwili wychodzi znowu. Załączam zdjęcia, ktoś może wie czy jest się czym przejmować?
beskid Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Ja tu widzę początek spękań a to oznaka kłopotów. Musisz obserwować co będzie się dalej działo. Co do wady lakieru to jest pytanie ile lat ma ta rama bo lakier sam od siebie raczej nie pęka tylko razem z czymś.
Jeremiach Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Rower ok. roku, przebieg 3kkm +- 200km Rower na gwarancji, jechać już reklamować czy czekać?
beskid Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Oczywiście, że tak i nie pozwól sobie czasem wcisnąć kitu o lakierze!! Rejon mufy jest poddawany sporym obciążeniom. Trochę mniejszym bo masz mocowanie korby na kwadrat a co dopiero gdybyś chciał włożyć coś sztywniejszego.
pepelito Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Rower na gwarancji, jechać już reklamować czy czekać? Jeśli to mikropęknięcia, to czekając może być za późno. Później gwarancja może być nie uznana z powodu mechanicznego uszkodzenia.
Jeremiach Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Galeria Jeśli potrzeba mogę zrobić jeszcze inne zdjęcia.
Jeremiach Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Jaka jest marka tej ramy?? Cube Overland 2011, stop 7005
pepelito Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Cube Overland 2011, stop 7005 Na ostatnim zdjęciu widać wyraźnie że to pęknięcia.
Jeremiach Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Czyli w poniedziałek wycieczka do sklepu. Jak wygląda reklamacja takich pęknięć, może ktoś już to przerabiał. Jaką obrać taktykę na rozmowę z handlowcami?
beskid Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 To dobra firma i taka wtopa. Moje zdanie znasz wiec nie będę się powtarzał ale na zdjęciu nr. 3 wygląda to bardzo żle.
Jeremiach Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Dodatkowe zdjęcia do rozwiania wątpliwości Czyli w poniedziałek wycieczka do sklepu. Jak wygląda reklamacja takich pęknięć, może ktoś już to przerabiał. Jaką obrać taktykę na rozmowę z handlowcami?
mklos1 Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Większość tego dziwnego osadu to jest wada lakieru. Ale wokół jednego ze spawów widać ewidentnie coś co można zakwalifikować na początek pęknięcia. Taktyka? Oprócz podejrzenia pęknięcia, którego mogą Ci nie uznać, wada lakieru jak najbardziej kwalifikuje się na reklamację. Wada jest taka, że trudno będzie wmówić iż powstała z winy użytkownika.
Artwro Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Wada lakieru?raczej odbarwienie od czegoś co zpłynęło od obejmy przerzutki.Jestem ciekaw wyniku oględzin w sklepie.Na podstawie zdjęć trudno cokolwiek powiedzieć,wydaje mi się że nic się nie dzieje.
mklos1 Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 A odbarwienie nie jest wadą? Jeżeli chodzi o pęknięcie trudno jednoznacznie to ocenić na tych zdjęciach - przynajmniej mi, dlatego się nie będę upierał przy tym. Jednak podejrzenie jest.
Jeremiach Napisano 20 Lipca 2012 Autor Napisano 20 Lipca 2012 Reklamację złożyłem 10 lipca,początkowo gadka szmatka że tam nic niema, że reklamacja będzie trwać miesiąc ogólnie potraktowany jak wróg, obietnica że będzie telefon za 3 dni co z ramą (że muszą wysłać zdjęcia do warszawy itp) oczywiście telefonu nie było. Dzisiaj odpowiedz ze sklepu że reklamacja uznana i Ski team w przyszłym tygodniu wysyła nową ramę tylko że z innego roweru bo z Cube Cross 2012. Jestem niezmiernie szczęśliwy. PS Ktoś wie coś wiecej o tej ramie?? jaki stop itp?
Gość pw524 Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 No ale to były pękniecia czy nie? Co powiedzieli na ten temat? Bo mi to nie wyglądało na pęknięcia. Takie same zacieki byo widać nawet na korbie i wyżej na rurze. Według mnie to jakaś wada lakieru albo wjechałeś w jakiś szajs który uszkodził lakier.
Qr3ak Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Nieszczelny bidon i woda mineralna zacieki po ramie Trudno to zmyć, trzeba porządnie wyszorować.
Jeremiach Napisano 20 Lipca 2012 Autor Napisano 20 Lipca 2012 W sumie nic nie powiedzieli, tyle że wymieniają. Ja zgłaszałem jako pęknięcia ramy. Mi się wydaje że to jednak pęknięcie pod palcem było czuć wypukłość. W każdym razie się ciesze przynajmniej pewna rama będzie.
Gość pw524 Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Nieszczelny bidon i woda mineralna zacieki po ramie Trudno to zmyć, trzeba porządnie wyszorować. No właśnie mi się tak wydawało Dlatego było wypukłe, zwykły kamień z wody. Zresztą na zdjęciach wyraznie widać to samo na korbie i rurze podsiodłowej. Woda sie zbierała w najniższym miejscu ramy i tam najmocniej zasychało.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.