mirage Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Wymieniłem jakieś 2 tygodnie temu tylną oponę i już złapałem ze 4 gumy za każdym razem sprawdzałem oponę i jest czysta nic w niej nie ma co mogło by przebić dętkę... czy to może być wina opony...??? wcześniej na starej nic takiego mi się nie zdarzało... Panowie proszę o pomoc
Krasiak96 Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Jaka opona zobacz obręcz czy nie ma żadnych opiłków może za duże ciśnienie i jak podjeżdżasz pod krawężnik to pęka Kiedy łapiesz dziury ?
mirage Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 2 gumy złapałem po normalnej jeździe po mieście zero jazdy po terenie dzisiaj na maratonie przejechałem z 5 km i pękła, wymieniłem powietrze zaczęło powoli samo schodzić a po jakimś czasie wybuchała w serwisie powiedzieli mi że prawdopodobne to wina opony która przeciera dętkę ale jakoś mi się w to wierzyć nie chce ciśnienie w normie
mattrick Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 2 gumy złapałem po normalnej jeździe po mieście zero jazdy po terenie dzisiaj na maratonie przejechałem z 5 km i pękła, wymieniłem powietrze zaczęło powoli samo schodzić a po jakimś czasie wybuchała w serwisie powiedzieli mi że prawdopodobne to wina opony która przeciera dętkę ale jakoś mi się w to wierzyć nie chce ciśnienie w normie Kiedyś miałem taki sam problem. Może wymień na grubsze dętki? Osobiście jeżdżę na Maxxis Welter Weight i nie pamiętam, kiedy je zakładałem.
mirage Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 juro kupię nową dętkę i założę starą oponę zrobię kilka km i zobaczę czy wszystko OK
piterd3 Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Może jest za wąska ta dętka kiedyś kupiłem z przymusu 2 za wąskie i po paru km pierwsza pękła później z drugą podobna sytuacja.Założyłem szerszą znikną problem.
mirage Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 zawsze kupuje takie same rozmiar dętki 47/57x559 opona 26x1.95
mattrick Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 zawsze kupuje takie same rozmiar dętki 47/57x559 opona 26x1.95 Więc spróbuj może zmienić firmę - mi CSTki pękały okrutnie. Dorzucisz te 6-7 zł więcej za sztukę ale będziesz mieć spokój.
Kaspi Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Zró tak: Wytanij nożyckami pasek ze starej dętki, połóż na tym pasku dobrą dętke i bd ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.