Skocz do zawartości

[blokada amortyzatora] RSLO suntour

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ma ktoś może w swoim suntourze blokade amortyzatora na manetce? Czy linke trzeba mega mocno naciągnać, żeby blokada działała. U mnie działa dopiero wtedy jak bardzo mocno napne linke i nie wiem czy to tak ma byc :)

Ja przy swojej też nie grzebałem i też chodzi elegancko.Kolejny post, tak jak przedmówcy który niczego do tematu nie wnosi ale za to nie ma błędów.

Mi nie chodzi o działanie tylko w jaki sposób macie zamontowana linkę z manetki do blokady bo jmi ona idzie w idealnej lini prostej i musi byc mega mocno naciągnieta bo inaczej blokada nie działa.

kierunek nie ma znaczenia, bo pod spodem jest bolec okrągły, więc jeden czort.

Co do napięcia, to nie musi być naciągnięta, tylko nie może być luźna

U mnie działa dobrze jak jest na maxa nacignieta, spróbuje sie jutro jeszcze z tym pobawic :)

Blokada jest juz założona prawidłowo, ale pojawił się problem- blokada w ogóle nie działa. Jesli zablokuje na manetce to amor delikatnie cięzej się ugina i słychać jak by skądś jakis olej przepływał/wypływał- bez blokady amor działa prawidłowo. Linka jest prawidłowo naciągnieta. Pod tym kapslem z goleni sprężyna i ten bolec też prawidłowo chodzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...