Skocz do zawartości

[Allegro] Specyfika aukcji rowerów na Allegro

Laos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przegląd aukcje rowerów na Allegro. Zastanawia mnie pewna sprawa. Jak normalnie są aukcje innych rzeczy to sprzedawca podaje lokalizację, gdzie dane rzecz jest np. Łódż.

Jak sprzedawane są rowery to przeważnie jest lokalizacja: @, internet, wysyłka cały kraj.

Dlaczego nie podają lokalizacji.

Jak można kupić rower bez przymierzenia czy geometria pasuje, czy dobrze się na nim człowiek czuje? Jak kupuję część tak, ale cały rower?

O co chodzi?

Mogę Ci równie dobrze znaleźć aukcje czegokolwiek, nawet szczoteczek do zębów z lokalizacją "internet". Napis i tyle.

Przymierzasz się w sklepie u siebie i kupujesz w internecie, albo liczysz na szczęście. Innym znów wystarczy tabelka z geometrią, żeby wiedzieć, jak rower będzie się prowadził. Proste i logiczne.

Nie do końca rozumiem ten zabieg, ale pewnie chcą powiedzieć, że dzięki internetowi i kurierom są wszędzie. Czy mają coś do ukrycia? Wątpię. Przecież jak ktoś dokona zakupu to wiadomo gdzie i kogo ścigać.

Firma, która nie podaje swoich danych na stronie produktu bądź w "o mnie" jest podejrzana.

Osoba prywatna, która ukrywa lokalizację także może być podejrzana, że z jakiegoś powodu nie chce ujawniać gdzie znajduje się rower.

Takich gości z różnymi dziwnymi napisami w Lokalizacji staram się omijać szerokim łukiem. To taka minimum żółta lampeczka, uwaga coś tu nie tak. Bywa jednak że nie mam wyjścia, niestety. I faktem jest że nie ma tabelki czy opisów lepszych niż organoleptyczne siadanie na siodełku roweru. Mimo że kilka rowerów kupionych via net stoi u mnie i rodzinki, staram się pognać chętnego na rower do realnego sklepu by dokonał(a) przymiarki :)

Zdrówka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...