arturs Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Witam.. Mam pytanie do użytkowników uchwytów samochodowych na dach - poczytałem chyba wszystkie tematy na forum w temacie bagażników na rowery - w zasadzie interesuje mnie tylko thule - pewnie model 591 bo większość ludzi taki poleca.. ale pytanie brzmi - czy na dachu docelowo zmieszczę 4 takie uchwyty - auto to kia soul.. chyba że jeszcze coś polecicie - ale tylko dachowe mnie interesują - hak czy klapa nie wchodzi w grę.. Pozdrawiam
omenek Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Mi osobiście wydaje się, że zmieszczenie 4 uchwytów na dachu nie będzie wielkim problemem, natomiast zmieszczenie 4 rowerów już może stwarzać komplikacje. Głównie chodzi o szerokość kierownic, ale to pewnie da się też rozwiązać montując rowery 'na przemian'. Pozdrawiam.
Mod Team michuuu Napisano 7 Lipca 2012 Mod Team Napisano 7 Lipca 2012 4 rowery spokojnie mieszczą się na dachu. Mocowanie przemiennie przód ,tył. 591 bardzo dobry i wygodny w użytkowaniu uchwyt.
arturs Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Dzięki za rady.. póki co 3 sztuki 591 zakupione.. tylko tyle mieli od ręki - ale czwarty zmieści się faktycznie bez problemu.. Pozdrawiam
mordorr Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Witam, Sprawdz sobie nośność dachu KIA Soul z reguły jest to ok. 80kg dla osobówek. rowery mogą ważyć od 40 do 80kg a jeszcze waga bagażników i bazy.....
arturs Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 Raczej udźwignie - podpytałem na forum soula i jeden kolega wozi na belkach właśnie 4 sztuki rowerów wpinanych w thule 591 i jakoś się trzyma a poważnie rowery mają razem około 56kg kg i do tego bagażniki.. belki mają po 50kg obciążenia każda.. w zimę wożę "trumnę" z 4 kompletami nart plus buty itp. więc chyba da radę..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.