Terrqge Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 No i teraz mam dylemat, czy kupować tego hexusa czy mutli 17. W sumie spokojnie hexus starczyłby mi jeśli chodzi o funkcjonalność, ale ciekawy jestem jak jest z trwałością tych narzędzi. Jak się zdecyduje to w sumie do Lublina mogę skoczyć do tego Go Sport, tylko musiałbym być pewien że faktycznie kosztuje te 55zł. Bo pare kilometrów tam jednak mam i nie chciałbym jechać w ciemno, chyba do nich przedzwonię.
dominv8 Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 trwałość hexusa potwierdzona przez użytkowników forum na bardzo wysokim poziomie także o to możesz być spokojny.
Terrqge Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 No to OK, jutro przedzwonię do Go sport w lublinie i jeśli faktycznie będzie w promocji chyba się skuszę.
TrzecieKolo Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 w GO Sport (Kielce- ale pewnie też we wszystkich) jest teraz promocja na TOPEAK HEXUS II za ok 55 zł - za te pieniądze naprawdę warto. Wielkie dzięki za info! W warszawskim GO też jest, kupiłem A już miałem brać z netu, bo właśnie na ten model się zdecydowałem. Wszędzie wychodzi 95 z przesyłką, więc spora różnica. Za 55zeta jest bezkonkurencyjny, wszystkie narzędzia które mi są potrzebne, wygląda na solidny. I motyw z łyżkami do opon w rączce wymiata. A w łyżkach jest nawet klucz do szprych Pomysłowo i na maxa niezłe wykorzystanie miejsca. Jeszcze nie odkręcałem ale pasuje do pedała. Ostatnio poluzował mi się multitool te rozsuwanie narzędzi, ale sprytnie zrobili dokręcanie rozpina się multitoola na 2 części jedną częścią można dokręcić drugą imbusem i na odwrót, jeśli coś się poluzuje lub samemu jeśli chcemy mieć bardzo sztywny Hehe, to naprawdę ciekawe rozwiązanie. Ale ja np. mam pedały wkręcane na imbusa 8mm, więc wybrałem Hexusa
Terrqge Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Dzwoniłem do go sport w lublinie i mówili że niestety hexus II nie mają na stanie.
Plastyk Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Odp na wcześniejsze pytania: -Multi 17 można skuwać / rozkuwać łańcuchy (do 10 rzędów - 11 już chyba nie ) -ma w wykręcanym imadełku skuwacza 4 rozmiary klucza do szprych Jeśli miałbyś tyle dopłacać to pewnie ze bierz Topeak'a, ale ja jako że dorwałem mojego Multi 17 za 80zł a Hexusy nie miały przeceny to był właściwie nieugruntowany ceną wybór.
Terrqge Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 No nie wiem, jak w lublinie go nie mają to troche szkoda, nie wiem czy oplaca sie go brac za 80zl+przesylka... W ogole jacys nieogarnieci w tym gosport w lublinie, zadzwonilem tam i spytalem, to nie mieli pojecia co to jest multitool, najpierw przekierowali mnie na dzial techniczny, a jak spytalem o multitool topeak hexus II to miła pani spytala czy nie chodzi mi przypadkiem o hexagona... Odpowiedzialem ze chodzi mi o scyzoryk narzedziowy hexus II a nie model roweru, po minucie odpowiedzieli ze nie mają czegos takiego... /wytapatalkowane z x8.
Artwro Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Zobacz sobie w mojej galerii zdjęcie pt: topik dał radę (nie żebym specjalnie chwalił bo sprzęt mojego syna,ja używam Lezyne)ale za te pieniądze całkiem dobry. Zobacz sobie w mojej galerii zdjęcie pt: topik dał radę (nie żebym specjalnie chwalił bo sprzęt mojego syna,ja używam Lezyne)ale za te pieniądze całkiem dobry. http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/8921-topik-dal-rade/
dominv8 Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 panowie pytanie z innej beczki dzisiaj chciałem rozkuć łańcuch takim skuwaczem http://allegro.pl/rozkuwacz-skuwacz-lancucha-tanio-zakuwacz-i2501636007.html , ale ten bolec w nim jakis luźny jest i generalnie nawet nie wcisnoł pina z łańcucha i sie skrzywił, jest to możliwe że z takiego badziewiatego materiału to jest ? kupiłem go kiedys przy okazji zakupów w rowerowym za 17 zł, ale jestem zawiedziony.
Artwro Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Eee..potrafią się wygiąć takie za 25 zeta,tak że za wiele nie straciłeś.Porządny skuwacz nie może kosztować 15 zł.
dominv8 Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 zdawałem sobie troche z tego sprawę, ale myslałem ze chociaż raz się uda, zamierzam kupić multitoola hexusa 2 lub cb 17 mysle ze skuwacze tam są porządniejsze.
Plastyk Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Są mniej wygodne, ale raczej na pewno się nie rozpadną. no może po kilkudziesięciu kuciach coś tam się poluzuje, ale nie do tego one w końcu służą.
Artwro Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 No to Domel kilka postów wyżej masz link do zdjęcia łańcucha z którym Hexus 2 poradził sobie bez problemu.
dominv8 Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 no zdjęcie widziałem eleganckie, także teraz tylko będe szukał, który wpadnie w lepszej cenie to się zakupi. topeak lub cb17
dymcio111 Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Ja swoim topeakiem allienem ll rozkuwałem około 10x ogniwka i elegancko przy łańcuchach do 7rz, 8rz, 9rz. 10tki nie mam. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
dominv8 Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 ok zakupiłem CB 17 http://allegro.pl/crank-brothers-multi-17-czarny-cyklomania-i2495810290.html jak tylko przyjdzie to rozkuwam łańcuch bo musze go wyczyścić, a pierwszy rozkuwacz się poddał i pogioł , tjakak dostane go w ręce to wytestuje i napisze co i jak.
screwdriver Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Ja z kolei od pewnego czasu używam Topeak Alien III. Można powiedzieć, że zestaw kompletny - jest chyba wszystko czego można potrzebować. Okupione jest to niestety sporą wagą i wielkością (co akurat dla mnie problemem nie jest, miejsce w torbie zawsze się znajdzie). Narzędzie wykonane bardzo solidnie, wysokiej jakości stal (brak jakiegokolwiek wpływu użytkowania na narzędzia, nic się nie wyciera, wyrabia, nawet zarysować niełatwo). Jeśli nie przeszkadza waga i wielkość, a potrzeba kompletu narzędzi - polecam.
Szklankakoli Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 W warszawskim GO też jest, kupiłem W którym dokładnie sklepie go znalazłeś ?
Dagobath Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Np. w Promenadzie w poniedziałek bylo kilka sztuk jeszcze....
TrzecieKolo Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 W którym dokładnie sklepie go znalazłeś ? W promenadzie właśnie.
Terrqge Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Wiecie może do kiedy jest ta promocja na hexusa II w go sport? Jest gdzieś to napisane? Zresztą, raczej nie uda mi się go zdobyć, a szkoda bo naprawdę by mi się przydał, szkoda że nie ma w Lublinie...
Gromosmok Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Zresztą, raczej nie uda mi się go zdobyć, a szkoda bo naprawdę by mi się przydał, szkoda że nie ma w Lublinie... W Katowicach też go nie ma .
Terrqge Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 I we Wrocławiu podobno też bo miałem dzięki uzytkownikowi Artwro go zdobyć, ale niestety się nie udało i juz wątpie w to czy uda mi się go zdobyc a szkoda bo taka okazja się codziennie nie zdarza.
Szklankakoli Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Np. w Promenadzie w poniedziałek bylo kilka sztuk jeszcze.... W promenadzie właśnie. Dzięki Byłem, z trzech na półce zostały już tylko 2 Swoją drogą nie wszędzie mają, byłem w Jankach i Blue City i ani śladu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.