syn3c Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Dziś zdemontowałem amortyzator przedni RS Tora 318 i zobaczyłem ze na rurze sterowej jest dziwne wgłębienie na rurze oraz ślady na sterach. Czy to jest od zużytych sterów? stery nie miały luzów jedynie kręcąc łożyskiem to czuć w środku małe ilości piasku. Na zdjęciu poniżej widać ten wżer oraz w jego środku przechodzi linia przypomina rysę albo pękniecie, Link do galerii https://picasaweb.google.com/100540557154665763944/ROWERSERWIS
Arhain Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Zmierz wysokość sterów, bo tak sądząc po tych zdjęciach to "akcja" sie zaczyna ponad nimi. Jak dlamnie to bardziej wyglada na tarcie nie o stery ale może krzywy wspaw/ zadzior w rurze sterowej "ciut głebiej". Ciekawa zagadka.
Abdizriel Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Już na załączonych zdjęciach widać jakieś zadziory (grad) przy tym otworze w główce ramy. Najprostszym rozwiązaniem byłoby zdemontowanie bieżni sterów i wyrównanie wszelkich nierówności jakimś okrągłym pilnikiem. Wygospodaruj chwilę wolnego czasu i do dzieła!
Adaasko Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 nie sądze zeby sterówka obcierała o ramę - tam jest dosc dużo miejsca, prędzej o miske, tam bym szukał przyczyny. nie chce straszyć, kiedys wygięlem sterówkę w rowerze, zrobil się lekki banan i tarła mi własnie o miskę
Mod Team Puklus Napisano 9 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2012 Paluch w główkę i macać czy cos tam jest. Wybić górną miskę, włożyć widelec, świecić lampką i patrzeć może uda sie dojrzeć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.