Skocz do zawartości

[Rura sterowa] Dziwnie wytarta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś zdemontowałem amortyzator przedni RS Tora 318 i zobaczyłem ze na rurze sterowej jest dziwne wgłębienie na rurze oraz ślady na sterach. Czy to jest od zużytych sterów? stery nie miały luzów jedynie kręcąc łożyskiem to czuć w środku małe ilości piasku.

DSC01679.JPGDSC01684.JPGDSC01685.JPG

Na zdjęciu poniżej widać ten wżer oraz w jego środku przechodzi linia przypomina rysę albo pękniecie,

DSC01686.JPG

Link do galerii https://picasaweb.google.com/100540557154665763944/ROWERSERWIS

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Zmierz wysokość sterów, bo tak sądząc po tych zdjęciach to "akcja" sie zaczyna ponad nimi.

Jak dlamnie to bardziej wyglada na tarcie nie o stery ale może krzywy wspaw/ zadzior w rurze sterowej "ciut głebiej".

Ciekawa zagadka.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Już na załączonych zdjęciach widać jakieś zadziory (grad) przy tym otworze w główce ramy. Najprostszym rozwiązaniem byłoby zdemontowanie bieżni sterów i wyrównanie wszelkich nierówności jakimś okrągłym pilnikiem. Wygospodaruj chwilę wolnego czasu i do dzieła!

• 1 miesiąc temu...
Napisano

nie sądze zeby sterówka obcierała o ramę - tam jest dosc dużo miejsca, prędzej o miske, tam bym szukał przyczyny.

nie chce straszyć, kiedys wygięlem sterówkę w rowerze, zrobil się lekki banan i tarła mi własnie o miskę

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Paluch w główkę i macać czy cos tam jest. Wybić górną miskę, włożyć widelec, świecić lampką i patrzeć może uda sie dojrzeć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...