Skocz do zawartości

[szosa] Co to za rower?

elvis501

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Niedawno zakupiłem swoją pierwszą szosę. Nie chciałem wydawać za dużo pieniędzy i udało mi się zdobyć takie coś naprawdę małym kosztem (200zł).

Rower był na chodzie i w gratisie dostałem jeszcze jedno tylne koło.

Problem tylko, że nigdzie nie potrafię zdobyć informacji na temat tego, jaki i/lub skąd to rower?

Brak jakichkolwiek oznaczeń lub nazwy na hakach lub rurkach.

Z tego co widzę, to malowanie jest chyba oryginalne.

Wiem, że poprzedni właściciel przywiózł go do Polski z Niemiec, gdzie ponoć pracował w wypożyczalni rowerów.

Jak były już w kiepskim stanie, to stare przywoził do PL żeby sprzedać a tam sobie wymieniali na nówki.

Poniżej zamieszczam kilka zdjęć roweru, naklejek jakie zachowały się na ramie i ewentualnego osprzętu.

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Na złotej naklejce na rurze podsiodłowej widnieje napis "100 Jahre Carl Ostenwald 1886 - 1986"

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d7662307b3862.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 0499944ed9016.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 90f46ce4f7086.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 4aaed04bfabba.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 937fa860b9ff3.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d89326c5e990e.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - e0d09a09c6895.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - cd5f60669e495.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 51f5555def6eb.jpg

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...

Pewnie tego z naklejek, to w google nie wklepywałeś.

Kwadie to producent ramy. Rudi Pankoke to już nie żyjący, znany niemiecki kolarz. Z resztą, wpisuj sobie napisy z naklejek, to sam znajdziesz sporo info.

naprawdę sądzisz że mając komputer w rękach nie wpadłem na pomysł użycia google?

Nic mi strony po niemiecku nie mówią. to raz,po drugie, nie pytam kim jest/był Rudi Pankokre, czy ten drugi pan z kolejnej naklejki, tylko co to za rower i skąd mógł się wziąć? Ile może być warty i czy tak naprawdę jest coś warty? czy to dobry rower, czy coś w co raczej nie warto inwestować pieniędzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...