elvis501 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witam wszystkich. Niedawno zakupiłem swoją pierwszą szosę. Nie chciałem wydawać za dużo pieniędzy i udało mi się zdobyć takie coś naprawdę małym kosztem (200zł). Rower był na chodzie i w gratisie dostałem jeszcze jedno tylne koło. Problem tylko, że nigdzie nie potrafię zdobyć informacji na temat tego, jaki i/lub skąd to rower? Brak jakichkolwiek oznaczeń lub nazwy na hakach lub rurkach. Z tego co widzę, to malowanie jest chyba oryginalne. Wiem, że poprzedni właściciel przywiózł go do Polski z Niemiec, gdzie ponoć pracował w wypożyczalni rowerów. Jak były już w kiepskim stanie, to stare przywoził do PL żeby sprzedać a tam sobie wymieniali na nówki. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć roweru, naklejek jakie zachowały się na ramie i ewentualnego osprzętu. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Na złotej naklejce na rurze podsiodłowej widnieje napis "100 Jahre Carl Ostenwald 1886 - 1986" Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d7662307b3862.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 0499944ed9016.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 90f46ce4f7086.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 4aaed04bfabba.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 937fa860b9ff3.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d89326c5e990e.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - e0d09a09c6895.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - cd5f60669e495.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 51f5555def6eb.jpg Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis501 Napisano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Serio nikt nic nie wie? Czy może źle złożyłem temat? To mój pierwszy raz na forum. Elvis501 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Pewnie tego z naklejek, to w google nie wklepywałeś. Kwadie to producent ramy. Rudi Pankoke to już nie żyjący, znany niemiecki kolarz. Z resztą, wpisuj sobie napisy z naklejek, to sam znajdziesz sporo info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 W tym roku stówka by mu pękła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis501 Napisano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Pewnie tego z naklejek, to w google nie wklepywałeś. Kwadie to producent ramy. Rudi Pankoke to już nie żyjący, znany niemiecki kolarz. Z resztą, wpisuj sobie napisy z naklejek, to sam znajdziesz sporo info. naprawdę sądzisz że mając komputer w rękach nie wpadłem na pomysł użycia google? Nic mi strony po niemiecku nie mówią. to raz,po drugie, nie pytam kim jest/był Rudi Pankokre, czy ten drugi pan z kolejnej naklejki, tylko co to za rower i skąd mógł się wziąć? Ile może być warty i czy tak naprawdę jest coś warty? czy to dobry rower, czy coś w co raczej nie warto inwestować pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.