90bodzio90 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 witam mam problem z tylną przerzutka a mianowicie nie wskakuje mi na 7 bieg byłem u gościa który sie tym zajmuje i powiedział ze tak musi być a rower ma dopiero 3 miesiące i nie wiem co zrobic czy kupic nowy aparat czy co prosze o pomoc
delmariano Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Twój problem to kwestia regulacji. Nie napisałeś tylko co to za przerzutka, ilo biegowa i jaka manetka. A "specjalistów" nie brakuje...
90bodzio90 Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 Twój problem to kwestia regulacji. Nie napisałeś tylko co to za przerzutka, ilo biegowa i jaka manetka. A "specjalistów" nie brakuje... jest to przerzutka shimano tx31 21 biegów
delmariano Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Muszisz ją tylko dobrze wyregulować. Jeśli jest w nowym rowerze, to z reguły jest tak, że po jakimś czasie linka się trochę wyciąga i nie działa jak trzeba. Przy manetce masz śrubkę baryłkową, odkręć ją troszkę to powinno pomóc. Jak nie to przeczytaj wpis o regulacji tylnej przerzutki. http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/
lyndowss Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 No to specjalista...! Odkręć śrubę H przy manetce do tego momentu aż Ci wskoczy na najmniejszą koronkę, czyli największy bieg z tyłu. Jeżeli to nie pomoże to baryłką poluźnij linkę. Poza tym chyba nawet do FAQ nie zajrzałeś, bo tam są odpowiedzi na to wszystko.
rzezniol Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Kolejny specjalista !!! ;-) Śrubke H odkreca sie przy przerzutce a nie manetce :-P TapaTalk'nięte z Andka
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2012 Mod Team Napisano 6 Lipca 2012 Jeżeli reszta pracuje poprawnie a 7 nie chce zaskoczyć to jak wyżej śrubka H popuścić troche.
lyndowss Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Kolejny specjalista !!! ;-) Śrubke H odkreca sie przy przerzutce a nie manetce :-P Źle napisałem. Mój błąd. Oczywiście śrubami H i L kręci się przy przerzutce i o to mi chodziło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.