Skocz do zawartości

[serwis rowerowy w Krakowie]

RZW

Rekomendowane odpowiedzi

Jako rowerowy laik potrzebuję wsparcia we wszystkim, co wykracza poza napompowanie kół.

Czy znacie może godny zaufania serwis ( a może indywidualna " złota raczka"?), w którym zrobią co trzeba tanio i bez oszukiwania? Nie chodzi o jakiś skomplikowany remont, tylko takie: dokręcić, nasmarować i co tam jeszcze robi się okresowo, by rower jeździł a nie stał w garażu.

Mieszkam w rejonie Borku Fałeckiego i nie mam możliwości wożenia zepsutego roweru autem.

Podpowiedzcie, bardzo proszę.

Nie wiem jak mają sie te serwisy ale w okolicy Borku jest ich kilka:

1 Wind sport obok stacji Orlen : dałem tam kiedyś rower na okresowy serwis i było ok

2 troszke wyżejj jest jeszcze jeden sklep ale nie pamietam nazwy, łatwo trafić

3 Intersport w Carrefour

4 Decathlon

5 bliżej Ruczaju ul. Miłkowskiego (chyba) na rogu kapelanki

A przy okazji czy coś sie zepsuło czy tak po prostu na przegląd i tak w ogóle co to za rower?

Nie znam serwisów w okolicy BF, ale zasadniczo musisz sama odróżnić konieczność dokręcenia, nasmarowania czegoś tam. Podjedź do najbliższego serwisu, patrz na ręce, pytaj - bardzo często nawet laik wyczuje ściemę, jak chcą bez powodu wymienić pół roweru. Jak się "zaprzyjaźnisz" z jakimś serwisem w zasadzie powinni przewidzieć usterki, które mogą unieruchomić rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...