arikos Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witam, wczoraj kumpel stanął nogą na tarczę no i niestety wygięła się tak, że chyba raczej już jej nie wyprostuję, a więc nie pozostaje mi nic innego jak kupić nową. Czy każda tarcza 180 mm podejdzie pod tego typu hamulec ? Pozdrawiam. Jak coś to wziałbym taką http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-ashima-180mm-mtb-dh-fr-4x-wys-0-i2457023814.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Szkoda klocków na tego typu tarczę. Kup normalną a nie lajtowaną na siłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arikos Napisano 5 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 czyli tego typu tarcze bardziej są dla efektów wizualnych niż poprawy jakości hamowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 11 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Nie wizualnych a wagowych. Lekka powycinana tarcza potrafi zjadać klocki błyskawicznie. Kup normalną tarczę coś jak np Avid HS1, ja osobiście miałem w tych hamulcach Avid G2CS, ale są z nimi problemy bo były serie które hamują nierówno i z tego względu bardziej polecane są G3CS. Obecnie jeżdżę na tarczach Hope i nie mam żadnych zastrzeżeń, tylko cena nie jest przystępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 11 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Dokładnie. Mi też polecano avid HS1. A tak z ciekawości, stanąłeś potem kumplowi na twarz:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arikos Napisano 11 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Dzięki za informację. Nie no... chłopak zadeklarował się, że poniesie koszty. Mam coś takiego na oku: tarcze hamulcowe hayes 180mm (2456933836) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Z tyłu mam 160 mm więc zmieniłbym sobie prze okazji na większą. Wiem, że powinno się hamować bardziej przednimi hamulcem niż tylnim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzanas Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 nie zapomnij o adapterze do większej tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Pytanie tylko czy jest sens wkładać większą tarczę na tył. Może jest większa pojemność cieplna, ale zarazem szybciej będziesz blokował koło. Zostałbym z tyłu przy starej tarczy, a na przód wstawił tarczę Avida HS1 lub może tarczę Shimano na pająku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.