Skocz do zawartości

[Tarcza hamulcowa] czy każda podejdzie pod tektro auriga comp ?

arikos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wczoraj kumpel stanął nogą na tarczę no i niestety wygięła się tak, że chyba raczej już jej nie wyprostuję, a więc nie pozostaje mi nic innego jak kupić nową. Czy każda tarcza 180 mm podejdzie pod tego typu hamulec ? Pozdrawiam.

Jak coś to wziałbym taką

http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-ashima-180mm-mtb-dh-fr-4x-wys-0-i2457023814.html

Nie wizualnych a wagowych. Lekka powycinana tarcza potrafi zjadać klocki błyskawicznie. Kup normalną tarczę coś jak np Avid HS1, ja osobiście miałem w tych hamulcach Avid G2CS, ale są z nimi problemy bo były serie które hamują nierówno i z tego względu bardziej polecane są G3CS. Obecnie jeżdżę na tarczach Hope i nie mam żadnych zastrzeżeń, tylko cena nie jest przystępna.

Dzięki za informację. Nie no... chłopak zadeklarował się, że poniesie koszty.

Mam coś takiego na oku:

tarcze hamulcowe hayes 180mm (2456933836) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Z tyłu mam 160 mm więc zmieniłbym sobie prze okazji na większą. Wiem, że powinno się hamować bardziej przednimi hamulcem niż tylnim...

Pytanie tylko czy jest sens wkładać większą tarczę na tył. Może jest większa pojemność cieplna, ale zarazem szybciej będziesz blokował koło. Zostałbym z tyłu przy starej tarczy, a na przód wstawił tarczę Avida HS1 lub może tarczę Shimano na pająku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...