Skocz do zawartości

[spd] skrzypiace pedaly, juz nie moge!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

od sporego czasu skrzypi mi cos w lewym pedale, po obu stronach. dzwiek pomiedzy piskiem niskim, a chrupaniem. rozkrecalem pedaly (nie lozyska i os), czyscilem, pryskalem silikonem, brunoxem. dzis zalalem finish linem ale pewnie nic nie da. czyscilem i rozkrecalem bloki. jezdzic sie odechciewa od nerwow.

gdzie szukac przyczyny? zasmarowac blok smarem stalym czy co? :/

Napisano

A czy ten sam dźwięk jest gdy pedałujesz niewpięty lewą nogą? Jeśli tak to przyczyną jest miejsce styczności blok/but/zapięcie pedału. Smar silikonowy w sprayu (nie przykleja się brud) ewentualnie cx80 lub wd40.

Napisano

Mi też czasami skrzypią, ale wtedy czyszczę bloki i daję smar stały między elementy bloków i jest cisza przez jakiś czas

Napisano

no juz zapsikalem go 3x silikonem, wyczyscilem, przekopalem pare razy. dzwiek tylko przy wpieciu, ale sie upewnie bo czemu mialbym jezdzic w wypietych.

pedaly shimano 540 jezeli dobrze pamietam

to nie jest skrzypienie sporadyczne, tylko od dawna to sie dzieje. czasem nie skrzypi, a potem jak zacznie to kilka minut przy kazdym obrocie

Napisano

nie psikaj silikonami i wd40 i innymi pierdołami....normalny smar ja mam ten nie czyszcze pedałów nakładam takie jak sa i długo smigam..to normany kolej rzeczy ,ze skrzypia itd ...http://autokosmetyki-24.pl/pl/smar-mos2-multi-420g-dwusiarczek-molibdenu-elf.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...