koziakaka Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 od sporego czasu skrzypi mi cos w lewym pedale, po obu stronach. dzwiek pomiedzy piskiem niskim, a chrupaniem. rozkrecalem pedaly (nie lozyska i os), czyscilem, pryskalem silikonem, brunoxem. dzis zalalem finish linem ale pewnie nic nie da. czyscilem i rozkrecalem bloki. jezdzic sie odechciewa od nerwow. gdzie szukac przyczyny? zasmarowac blok smarem stalym czy co? :/
tobo Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 A czy ten sam dźwięk jest gdy pedałujesz niewpięty lewą nogą? Jeśli tak to przyczyną jest miejsce styczności blok/but/zapięcie pedału. Smar silikonowy w sprayu (nie przykleja się brud) ewentualnie cx80 lub wd40.
JeruTheDamaja Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Po dłuższej jeździe w mokrych warunkach też czasami zaczyna mi skrzypieć i chrupać. Wystarczy, że psiknę WD40 i cisza spokój do następnych, mokrych wojaży
Salvin Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Jeśli pedały to któryś z modeli shimano to proponuję się przyzwyczaić mi na zmianę skrzypi raz lewy, raz prawy
marek93 Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Mi też czasami skrzypią, ale wtedy czyszczę bloki i daję smar stały między elementy bloków i jest cisza przez jakiś czas
koziakaka Napisano 5 Lipca 2012 Autor Napisano 5 Lipca 2012 no juz zapsikalem go 3x silikonem, wyczyscilem, przekopalem pare razy. dzwiek tylko przy wpieciu, ale sie upewnie bo czemu mialbym jezdzic w wypietych. pedaly shimano 540 jezeli dobrze pamietam to nie jest skrzypienie sporadyczne, tylko od dawna to sie dzieje. czasem nie skrzypi, a potem jak zacznie to kilka minut przy kazdym obrocie
szliri Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Mi dzisiaj lewy m520 zaczął skrzypieć chyba zacznę jeździć w słuchawkach
koziakaka Napisano 5 Lipca 2012 Autor Napisano 5 Lipca 2012 tez o tym pomyslalem ale zartem, jak dla mnie to niebezpieczne. lubie slyszec jak cos z tylu nadjezdza
PoleK Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 ...lubie slyszec jak cos z tylu nadjezdza wystarczy jezdzic szybciej niz inni:P
Artwro Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 W moim przypadku wystarczyło nasmarować ośki przed wkręceniem ramiona korby,łożyska suportu też.Błoga cisza.
wojciecho Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 nie psikaj silikonami i wd40 i innymi pierdołami....normalny smar ja mam ten nie czyszcze pedałów nakładam takie jak sa i długo smigam..to normany kolej rzeczy ,ze skrzypia itd ...http://autokosmetyki-24.pl/pl/smar-mos2-multi-420g-dwusiarczek-molibdenu-elf.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.