klon Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Cała historia zaczęła się nie tak dawno, co zresztą opisałem tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/115620-piasta-nexus-polamalem-zapadki-jak-moge-naprawic-piaste/ Oprócz pisania na forach napisałem też do Shimano Polska czy mają moduł "ring gear unit 2"(najmniejsza katalogowo część zamienna z w/w zapadkami) lub same zapadki. Nie spodziewałem się odzewu z ich strony, szukałem miejsca w którym można dorobić zapadki. Kilka dni minęło i wczoraj dostałem maila od miłego Pana z Shimano, że prześle mi zapadki Ok, to sobie myślę poczekam kilka dni i będzie git, a tu jeszcze jedna miła niespodzianka, zapadki zostały wysłane wczoraj kurierem i doszły do mnie dzisiaj razem z całym ring gear unit'em drugim I w ten sposób Shimano Polska zyskało moje uznanie, nie dość, że piasta jest z 1996 roku i mogliby napisać, że części do niej nie produkują, olać maila albo zażądać 2 x wartość piasty za zapadki, to jednak przesłali mi za darmo cały moduł z zapadkami, SZACUN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 a to oznacza że cenią sobie klientów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukikosa Napisano 11 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Cała historia zaczęła się nie tak dawno, co zresztą opisałem tu: [piasta nexus] Połamałem zapadki, jak mogę naprawić piastę? - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa Oprócz pisania na forach napisałem też do Shimano Polska czy mają moduł "ring gear unit 2"(najmniejsza katalogowo część zamienna z w/w zapadkami) lub same zapadki. Nie spodziewałem się odzewu z ich strony, szukałem miejsca w którym można dorobić zapadki. Kilka dni minęło i wczoraj dostałem maila od miłego Pana z Shimano, że prześle mi zapadki Ok, to sobie myślę poczekam kilka dni i będzie git, a tu jeszcze jedna miła niespodzianka, zapadki zostały wysłane wczoraj kurierem i doszły do mnie dzisiaj razem z całym ring gear unit'em drugim I w ten sposób Shimano Polska zyskało moje uznanie, nie dość, że piasta jest z 1996 roku i mogliby napisać, że części do niej nie produkują, olać maila albo zażądać 2 x wartość piasty za zapadki, to jednak przesłali mi za darmo cały moduł z zapadkami, SZACUN . Witam to ładnie ze strony shimano . Jak długo czekałeś na odpowiedź bo ja mam podobny problem ale z przerzutką link -> [Tylna przerzutka] problem z dostaniem części - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 11 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Nie przypuszczałbym, ładnie z ich strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 lukikosa, nie pamiętam dokładnie, ale wszystko trwało jakieś 2 tygodnie od zgłoszenie do dostarczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Koszt praktycznie żaden, za to jeden zadowolony dożywotnio użytkownik i wielu, którzy o tym przeczytają. Najtańsza reklama i rewelacyjny employer branding. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Poczekaj z tym dożywotnio, jak następną część popsuję i nie będzie gdzie kupić jakiejś części - pierdółki i nie doślą, to wszystko się skasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juraleona Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Taa, ja się dopraszałem o wózek sgs do przerzutki XT 2011 tylnej przez 2 miesiące, 2 pierwsze maile olali, w 3 odpisali że nie mają w ogóle wózków sgs, a po namyśle napisali że jednak mają, ale nie w Polsce i że SH Polska nie prowadzi dystrybucji tej części zamiennej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.