Skocz do zawartości

[dętka] urywa się wentyl

danzel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Swego czasu miałem opony Schwalbe Racing Ralph 26x2.1, jednak wymieniłem je na Kenda Karma 26x2.0 i zaczęły się problemy. W obu kołach urywa się wentyl po kilku wypadach na rower, raz w przedniej, raz w tylniej. Problem jest ciekawy o tyle, że dzieje się to gdy schodzę z roweru, mija minuta dwie i nagle schodzi powietrze z koła. Ktoś wie w czym jest problem?

Już tak 5 dętek straciłem, których nie da się naprawić, bo dziura jest przy samym wentylu.

Napisano

Otwor na wentyl w obreczy zostal zle wykonczony, jest zbyt ostry i po malu przecina dętke.

Bylo o tym juz wiele razy.

Potraktuj go delikatnie papierem sciernym lub wyprofilowanym na okraglo pilnikiem.

Napisano
Swego czasu miałem opony Schwalbe Racing Ralph 26x2.1, jednak wymieniłem je na Kenda Karma 26x2.0 i zaczęły się problemy. W obu kołach urywa się wentyl po kilku wypadach na rower, raz w przedniej, raz w tylniej.
Otwor na wentyl w obreczy zostal zle wykonczony, jest zbyt ostry i po malu przecina dętke.

Ciekawe,że z oponami Schwalbe nic się nie działo.Dwa tygodnie temu kupiłem opony X King Continentala i efekt był ten sam co u autora tematu.Oddałem sprzedawcy.Teraz mam Schwalbe i święty spokój z przebiciami.

Opona autora jeżdzi sobie na obręczy(wykrzywia wentyl i dziureczka koło niego) i raczej nic się nie da zrobić.

danzel,czy opona jest zwijana?

Napisano

Witam

Swego czasu miałem opony Schwalbe Racing Ralph 26x2.1, jednak wymieniłem je na Kenda Karma 26x2.0 i zaczęły się problemy. W obu kołach urywa się wentyl po kilku wypadach na rower, raz w przedniej, raz w tylniej. Problem jest ciekawy o tyle, że dzieje się to gdy schodzę z roweru, mija minuta dwie i nagle schodzi powietrze z koła. Ktoś wie w czym jest problem?

Już tak 5 dętek straciłem, których nie da się naprawić, bo dziura jest przy samym wentylu.

a może jest problem jakiś z obręczą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...