topol Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Ktoś kiedyś mi podpowiedział /nie laik/ ,że kisiel /smak dowolny/ znakomicie działa............... ale co powoduje ,że : *Bule mięśniowe na zajutrz są nie odczówalne lub bardzo mało dokuczliwe *Na trasie zapotrzebowanie na ilość płynu maleje *Przebyta ilość km nie jest wprost proporcjonalna do zmęczenia Reasumując rozwodniony kisiel 1 op na 2,5-3 l wody ma na mój organizm działa lepiej niż jakieś izotoniki. Czy któryś z was też to testował /stosuje/ i może się spostrzeżeniami podzielić?! Bym był konsekwentny w tworzeniu nowej teori z palca wyssanej:) podpowiem iż "izotonik" stosuje od 3-4 mcy i moje samopoczucie na rowerze rośnie mimo pokonanych średnoi raz w tygodniu / na tyle mi pozwala moje życie zawodowe i rodzinne/130-150 km w czasie ok 10-14h w terenie. ....czy to placebo?
Saggi Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Kisiel zawiera mąkę ziemniaczaną, której gł. składnikiem jest skrobia - polisacharyd będący głównym węglowodanem dostarczanym w diecie człowieka i dlatego może tak skutecznie na Ciebie działać. Jedynym efektem ubocznym mogą być czasowe problemy z ortografią w trakcie stosowania tego specyfiku.
piootrj Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Często gdy nie mam izotonika to robię na dłuższe treningi właśnie napój, którego głównym składnikiem jest kisiel. Odpowiednio posłodzony, o smaku cytrynowym całkiem dobrze się sprawuje, bo to po prostu węglowodany. Jednak nie może być za gęsty i za słodki bo wtedy działanie jest odwrotne i w ustach robi się sucho i klejąco Po za tym jakiś innych cudownych właściwości nie widzę, po ciężkim treningu nie wiem ile kiślu (czy kisielu?) by nie wypił to i tak mięśnie bolą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.